изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:19 EET
ПОДГОТВЯТ РОМИ ДА ТЪРСЯТ РАБОТА    
НовиниПрез 2014 година бе повишена пригодността за заетост и кваливикация на общо 116 безработни роми чрез включване в мотивационни групи за активно търсене на работа. В различни форми на работа – групови и индивидуални, с цел повишаване мотивацията и активността на пазара на труда през 2014 г. са включени 91 роми при годишен план за цялата 2014 година - 36 бр.


В  курсове за преквалификация за придобиване на част от професиите „Озеленител” и „Болногледач” са включени 13 лица при годишен план за цялата 2014 година - 12 бр. В различни обучения за повишаване на ключови компетентности са включени 12 роми.
С цел популяризиране и реализиране на мероприятията, включени в плана на дирекция „Бюро по труда” по изпълнение на декадата на ромското включване бе използван социалния диалог и Национален план за действие по заетостта 2014 г., като наши партньори бяха фондация „Бъдеще за нашите деца” и читалище „Романо дром 2002”.
През 2014 г. ДБТ – Добрич продължи реализацията на НП „Активиране на неактивните лица”.  За подобряването на обслужването на търсещите работа лица от ромски произход вече 5 години работи специалист от ромската общност назначен на работно място „трудов посредник – ромски медиатор’’. Като посредник в дирекцията той обслужва, консултира, активира, мотивира безработни лица от ромски произход да се регистрират, обучават и търсят работа. В резултат на работата на посредника 720 неактивни лица са привлечени за клиенти на бюрото по труда. С тях се работи  за професионалното им ориентиране за включване в обучение, устройване на работа по програми за заетост и други. Една  от важните задачи на трудовия посредник–ромски медиатор е да осъщестява връзката за координация с представителите на ромските неправителствени организации от региона за по-успешно решаване на проблемите на лицата от тази група. НДТ
 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ РОМИ ДА ТЪРСЯТ РАБОТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди