изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:27 EET
Правителствената програма: Румяна Бъчварова ще контролира собствеността на медиите    
Политика Управляващите готвят въвеждането на контрол върху собствеността на медии. Това става ясно от проекта на програма на правителството, която трябва да бъде напълно готова до петък и с която БГНЕС разполага.

В глава "Подобряване на публичната среда" е записано, че под контрола на вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация (Румяна Бъчварова – бел.ред.) ще се създаде "звено, което да съгласува предложения за сливания и/или придобивания на медии въз основа на изготвена от него предварителна оценка с оглед недопускане на "значително влияние" върху медийната среда". Според настоящото законодателство сливанията и придобиванията на частни компании се контролира от Комисията за защита на конкуренцията. От документа не става ясно, дали новото звено към вицепремиера ще изземе тези функции на КЗК.

В програмата на правителството 2015-2018 г. се посочва, че ще се "разработват и приемат норми по отношение на сливанията и/или придобиванията на медии, които да гарантират, че определен собственик или свързани лица не могат да имат "значително влияние" върху медийната среда, включително по отношение на отпечатването и разпространението".

Управляващите декларират, че ще приемат законодателство, което да допуска до участие в обществени поръчки само медии, които са декларирали и спазват нормите на Етичния кодекс на българските медии и Националните етични правила за реклама и търговска комуникация. Със закон ще бъде забранено публични средства (пари от еврофондовете и от бюджета- бел.ред.) да се предоставят на медии, които не са изпълнили всички изисквания за прозрачност на собствеността, както и към електронни медии, които не са осигурили на сайта си лесен, директен и постоянен достъп на потребителите до актуални данни за действителния собственик.   bgnes.com
 


Сходни връзки

Правителствената програма: Румяна Бъчварова ще контролира собствеността на медиите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди