изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:47 EEST
7 по Рихтер разлюля остров в Тихия океан    
По светаСилно земетресение с магнитуд 7 разлюля тихоокеанския остров Вануату, съобщи американският геофизичен институт. Епицентърът на труса е на 60 км североизточно от столицата Порт Вила, на дълбочина 33 км.

Тихоокеанският център за предупреждения за цунами съобщи, че земетресението не е предизвикало приливна вълна. http://www.blitz.bg

Вануату е най-щастливото място на планетата






Тихоокеанският остров Вануату е най-щастливото място на планетата. Той заема първата позиция в списъка “Щастлива планета”, който съдържа 178 държави.

България е на “престижното” 145-то място – точно след Етиопия и преди Нигерия. Индексът е разработен на основата на нивото на консумация, продължителността на живота и щастието, а не на националното икономическо благосъстояние като БВП, например, посочват авторите от New Economics Foundation (Nef).

“Една от целите на индекса е да покаже, че благополучието няма нищо общо с високото ниво на консумацията”, обясни Ник Маркс, един от авторите на проучването. “Ясно е, че нито една от държавите не покрива напълно всички критерии, но все пак се изгражда модел на по-дълъг и щастлив живот, който се постига със средствата на средата”, посочи още той.

Малкият остров Вануату е разположен в средата на Южния Тихи океан и има население от 209 000 души, а икономиката му се гради на базата на туризма и селското стопанство.

Първите 10 места са доминирани от латиноамериканските нации, докато африканските и източноевропейските са в последните 10. Като цяло развитите държави се представят зле - Великобритания е на 108-мо, Германия на 81-во, а Япония на 95-то място по щастие. САЩ заемат 150-та позиция, а Русия – съвсем в дъното – на 172-ра. Най-нещастна от всички държави, според индекса е Зимбабве, която е на последното 178-мо място. Nef призовават за приемането на “глобален манифест за по-щастлива планета”, който ще посочва начините за постигане на това щастие. Сред препоръките са: справянето с крайната бедност и глада, осигуряване на икономическа политика, която да запазва околната среда и признаване приноса на отделния индивид. /ВВС/

http://dariknews.bg

ВСИЧКО НА ТЕМА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА В МОМЕНТА

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ

Земетресенията в Европа

Земетресенията в цeлrя свят с карта на GOOGLE

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ВЪВ ВРАНЧА, ПАНИКА В БЪЛГАРИЯ, СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ДО НОВА ГОДИНА

10-те най-силни земетресения от 1900 година насам

ВНИМАНИЕ! НАЙ-ОПАСНИТЕ ЗОНИ В БЪЛГАРИЯ!

В ЧЕРНО МОРЕ Е ВЪЗМОЖНО ЦУНАМИ, НО С ВИСОЧИНА НАЙ-МНОГО ДО 2 МЕТРА


 


Сходни връзки

7 по Рихтер разлюля остров в Тихия океан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди