изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:26 EEST
С 350 000 ЛЕВА РЕМОНТИРАХА БАЗАТА НА СОУ "ХРИСТО БОТЕВ" В БАЛЧИК    
Новини

Кметът на община Балчик Николай Ангелов откри официално в петък новата база на СОУ "Христо Ботев" в града. След като през миналата година Професионалната гимназия за кадри в обслужващата сфера премина към общообразователното училище, общината кандидатства и получи финансиране по програма "Оптимизация на училищната мрежа".



Със сумата от 225 хил. лева се инвестира изграждането на учебен комплекс за професионално обучение. В проекта бе предвиден ремонт на физкултурния салон и стари помещения, които да се пригодят за учебна практика и кабинети. С други 100 хиляди лева от местния бюджет се финансира изграждане на нова спортна площадка, а за новата кухня бяха похарчени 25 хиляди лева. Подменени бяха и настилките в стаите за обучение.

В приветствието си кметът Николай Ангелов каза: "При вземане на трудното решение за сливане на двете училища, ние се водихме не толкова от финансовата част на въпроса, а искахме да създадем по-добри условия за учениците от нашия град и да повишим качеството на образованието." Той подчерта, че следващата учебна година в СОУ "Христо Ботев" ще има две паралелки за професионално образование.

Учениците, които се обучават за професията "готвач", почерпиха гостите с направени от тях добруджанска питка, изискани безалкохолни коктейли и демонстрираха приготвянето на различни видове майонеза и сосове. НДТ

 


Сходни връзки

С 350 000 ЛЕВА РЕМОНТИРАХА БАЗАТА НА СОУ "ХРИСТО БОТЕВ" В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди