изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:48 EEST
Ресурсните учители в Силистренско протестират символично    
ОбществоСилистра. Ресурсните учители в област Силистра протестират символично, носейки бели лентички с надпис „За запазване статута на Ресурсните центрове. Да съхраним нашата подкрепа за специалните деца”. Това съобщи за Радио „Фокус” - Шумен Недка Русева, директор на Ресурния център в Силистра.

Несъгласието е във връзка с преструктурирането на центровете и преминаването на дейността от държавна в общинска. Русева изрази недоумение, защо е необходимо една работеща институция да се претопи в друга, без да е ясно каква точно ще бъде дейността на новата структура.
„Ние сме специализирана институция, нещата при нас се случват по друг начин, обучението е по различен начин, спецификата на работа е друга и затова се обявяваме против предложенията в Законопроекта за предучилищно и училищно образование, свързани с Ресурсните центрове”, заяви Недка Русева. Тя изрази съмнение, че всяка община ще може да си позволи да поддържа Център за личностно развитие, както и че всяка община има необходимите специалисти. Тя посочи, че и сега голяма част от педагозите от Ресурсния център пътуват до различните общини в областта, за могат да обхванат децата със специфични образователни потребности.
Ивелина ИВАНОВА

http://www.focus-news.net

 


Сходни връзки

Ресурсните учители в Силистренско протестират символично | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди