изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:46 EEST
10 000 лева откраднати от Бачковския манастир, разпитват монаси (ОБЗОР)    
НовиниСлужебни пари са задигнати от игуменарницата на Бачковския манастир. Обирът, за който в. "24 часа" съобщи, е извършен през нощта в събота срещу неделя. Полицаи от Пловдив и Асеновград продължиха и днес да разследват кражбата в обителта. Според запознати от покоите на игумена са изчезнали около 10 000 лева служебни пари.

Архимандрит Симон не отговаряше на мобилния си телефон. В неделя сутринта, когато влязъл в игуменарницата, заварил всичко с краката нагоре. Ведната сигнализирал органите на реда, които пристигнаха на място и разпитаха всички монаси и служители в манастира. Снети са и отпечатъци.

Една от версиите е, че обирът е дело на вътрешен човек. Манастирските порти се заключват всяка вечер в 20 часа и се отварят на сутринта. Отделно има и полицейска охрана. Никой не е усетил крадеца. За щастие няма задигнати реликви и ценности. В мазата също не е влизано и прочутата джинджифирова ракия е непокътната.

Хората в Бачково са категорични, че това е работа на човек, който работи или живее в обителта. "Предварително е знаел, че там се държат пари и е следил обстановката", смятат търговци от сергиите, които плащат наем на манастира. Те не изключват да е замесен и някой от хората на предишния игумен Борис, който бе разжалван от Светия синод.

Бачковският манастир е втори по големина у нас и минава за един от най-богатите. Разполага със собствено стопанство, земеделски земи и гори. Доста имоти е отдадал под наем и аренда. Печели и от продажба на свещи. Отделно в събота и неделя там е стълпотворение от богомолци, които правят дарения.  http://www.24chasa.bg

БАЧКОВСКАТА ОБИТЕЛ - ВТОРАТА ПО ГОЛЕМИНА В СТРАНАТА

Обявиха за издирване игумена с порното, избягал от наложеното му послушание

Античен тунел, пълен с богатства, пресичал България

Трима в битка за стола на дядо Кирил

 


Сходни връзки

10 000 лева откраднати от Бачковския манастир, разпитват монаси (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди