изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:34 EEST
ВИНЪС СЕ СБОГУВА С МЕЛБЪРН И 19-ГОДИШНАТА КИЙС Е НА ПОЛУФИНАЛ СЪС СЕРИНА    
Спорт

Новият полуфинал в Големия шлем между сестрите Уилямс се отлага, след като Серина мина през миналогодишната финалистка Доминика Цибулкова, но 19-годишната Мадисън Кийс се справи с контузия и пробив пасив в решителния сет за 6-3 4-6 6-4 над Винъс.



След тотално предимство на сервиращите, Кийс успя да се добере до 15-40 и материализира още първия брейкпойнт за 4-3. А с пробив на нула младата американка затвори откриващия сет срещу 34-годишната си сънародничка, която се превърна в най-възрастната четвъртфиналистка в Шлема от Крис Евърт на US Open през 1989-а.

Винъс играеше първият си 1/4-финал в славното каре от 2010-а насам и нямаше намерение да си тръгне без битка. В играта на Кийс отново си пролича контузията в лявото бедро, която я мъчи от миналия Уимбълдън насам и Уилямс проби за аванс от 4-1. Мадисън обаче успя да върне и двата брейка до 4-4, но в следващия гейм противничката ѝ направи рибрейк и изравни сетовете с ас за 6-4.

Винъс усети своя миг да натисне и въпреки че пропусна точка за пробив на старта на решителния сет, все пак взе следващото подаване на тежко придвижващата се по корта Кийс и поведе с 3-1. Мадисън отказа да преклони глава и изравни до 3-3, допусна нов пробив за 3-4 и отново върна баланса при 4-4. А нататък 19-годишната Кийс шокира Уилямс с пробив на нула за 6-4, с който подпечата първия си полуфинал в Големия шлем.

"Невероятно е да изживея този момент точно с победа над Винъс - призна Мадисън. - Започнах да тренирам тенис, когато бях на 4 годинки, именно защото бях изключително впечатлена от екипа, с който играеше на Уимбълдън и исках да нося същия."

Кийс ще се изправи на полуфинал срещу по-малката от сестрите Уилямс - Серина, която не прояви никаква милост и сгази миналогодишната финалистка Доминика Цибулкова с 6-2 6-2. Преди турнира световната №1 предупреди, че никой не иска трофея в Мелбърн по-силно от нея и днес го доказа на корта.

Американката правеше каквото си иска с Цибулкова в откриващия сет, проби я два пъти за 5-1 и се доближи на крачка от полуфинала с 6-2 за 29 минути. Уилямс се добра до нови три брейкпойнта на старта на втория сет и материализира третия, а после затвърди за ранен аванс от 2-0. Цибулкова за първи рът в мача стигна до точки за пробив в следващото подаване на Серина, но американката се върна от 15-40 с три брутални сервиса и още една комбинация от мощни и дълбоки удари от основната линия.

Нататък серия от страхотни ретури на Уилямс по линиите ѝ подсигуриха нов пробив за 5-2, който само подчерта очевидното - турнирът за словачката приключи. Серина затвори мача на свой сервис с 6-2, а 15-те аса само украсиха най-добрия ѝ мач в турнира. "Не гледах четвъртфинала на Винъс, трябваше да се настроя психически за своя двубой. - каза петкратната шампионка в Мелбърн, която днес игра с лека настинка. - Наистина искам и имам нужда да спечеля тук." Във всеки от петте пъти, в които Серина е стигнала до четвъртфиналите в турнира, тя е печелила трофея.

 


Сходни връзки

ВИНЪС СЕ СБОГУВА С МЕЛБЪРН И 19-ГОДИШНАТА КИЙС Е НА ПОЛУФИНАЛ СЪС СЕРИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди