изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:32 EEST
Диалог с Русия, а не санкции, иска Гърция    
Европейски съюз

ЕС трябва да започне диалог с Русия, а не да въвежда срещу нея нови санкции, каза външният министър на Гърция Никос Котзиас. По искане на Гърция от текста на комюникето на Съвета на външните министри на ЕС беше извадена фразата за въвеждане на нови санкции против Русия, съобщи министърът на външните работи на Гърция Котзиас, цитиран от РИА"Новости".



По-рано той бе заявил, че европейската политика спрямо Русия се решава извън институциите на ЕС и се базира на интересите на отделни държави и затова тази стратегия трябва да бъде променена.

"...Като всеки друг член на ЕС Гърция има право да изразява своето мнение и да отстоява собствените си интереси по всички въпроси, включително за политиката спрямо Русия. Гърция не приема положенията, при които руската политика на Европа се решава извън институциите на ЕС", заяви той за френското издание "Юманите".

Той добави още: "Ние не желаем политиката на ЕС да се базира на интересите на държави, които исторически имат твърде емоционални отношения с Русия. Евросъюзът трябва да се замисли за новата стратегия (към Русия)".

БГНЕС припомня, че на срещата на външните министри на ЕС в Брюксел бяха приети единствено персонални ограничителни мерки, а не втвърдяване на секторните санкции срещу икономиката на Русия. Новите ограничителни мерки ще важат до септември тази година. На включените в списъка нови лица също се забраняват пътувания в страните от ЕС и се замразяват авоарите им.
 


Сходни връзки

Диалог с Русия, а не санкции, иска Гърция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.67 секунди