изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:52 EEST
ДОМЪТ ЗА СТАРИ ХОРА ВЕЧЕ ИМА СПЕЦИАЛИЗИРАН АВТОМОБИЛ    
Общество

Със специализиран автомобил – линейка разполага вече Домът за стари хора в Добрич. Дарители осигуриха средства за закупуването му. Автомобилът е на стойност 16 800 лева.



На официалната церемония кметът Детелина Николова припомни, че през декември за втори път бяха проведени благоворителен концерт и изложба, средствата от които бяха предназначени за закупуването на специализиран автомобил. Благодари на всички домуващи, които приеха присърце инициативата и с много труд и желание изработиха предмети за благотворителната изложба. Благотворителната инициатива включваше и концерт, в който взеха участие Зонална танцова организация Алексия, Клас по поп и джаз пеене при СОУ Св. Климент охридски, Духовият оркестър, Професионален фолклорен ансамбъл Добруджа и самодеен хор Лира при Дома за стари хора. Кметът благодари на всички за подадената ръка в името на благородната инициатива. Тя съобщи, че събраните от концерта средства, разпродажбата на ръчно изработените изделия и парични дарения по специалната сметка, възлизат на 4588 лева. Те ще бъдат използвани за поддръжката на специализирания автомобил. 

Кметът разказа, че по време на концерта е получено съобщение, че средствата за този автомобил са осигурени от дарителите. Детелина Николова благодари на Младен Матеев – управител на „Изида ООД, Станислава Стоянова, Ивайло Калчев – управителна АгривООД, и Николай Павлов – управител на Добрич иншурънс брокърс ЕООД.  „Цялата история ме убеждава за сетен път, че заедно, с обединена воля и усилия можем да постигаме целите си и че добротворчеството е пътят към сърцата на хората и прави живота ни по-светъл и по-добър. Жалея Ви много здраве, добрите идеи и дела, които правите да ви носят и на Вас много добрини, защото доброто ражда добро“, каза Детелина Николова. Тя връчи сертификат за дарение на дарителите. За тях от дома бяха приготвили и красиви цветя и колажи от благотворителния концерт.

След като дарителите връчиха ключовете за новия автомобил на кмета, тя ги предостави на директора на дома Антоанета Пантелеева.  Тя сподели за НДТ, че новата придобивка ще е много полезна за дома. Ще се използва за превоз на болни, трудноподвижни, при посещения на домуващи в поликлиники за изследвания и консултации, за водене на консултанти в дома, за снабдяване с лекарства и други необходими продукти. Около 30-35 % от общо 115-те домуващи са изцяло на грижите на персонала на дома.

Вероятно следващото, за което домът ще обедини силите на домуващите, общината, приятели и спонсори е закупуването на микробус, който два пъти дневно да превозва възрастните хора до Добрич и обратно.  НДТ

 

 


Сходни връзки

ДОМЪТ ЗА СТАРИ ХОРА ВЕЧЕ ИМА СПЕЦИАЛИЗИРАН АВТОМОБИЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди