изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:54 EEST
България гласува против Русия в ПАСЕ    
Европейски съюзЧетирима от петимата български депутати в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) гласуваха снощи за продължаване на наказанието срещу Русия заради политиката й по отношение на Украйна. Със 160 гласа срещу 42 и 11 въздържали се ПАСЕ прие резолюция за отнемане правото на глас на руската делегация поне до пролетната сесия през април.

В резултат на това тя си тръгна още същата вечер и заяви, че няма да се върне до края на годината в нито една институция на Съвета на Европа, ако санкциите не бъдат отменени. Тя заплаши също, че Русия може да напусне Съвета на Европа, а по този начин и Европейския съд за правата на човека в Страсбург.
Джема Грозданова от ГЕРБ, Антони Тренчев от Реформаторския блок, Хамид Хамид от ДПС и Валери Симеонов от Патриотичния фронт гласуваха срещу Русия в съгласие с политическите групи, в които членуват. Грозданова и Тренчев са в групата на ЕНП, Хамид е при либералите, а Валери Симеонов е избрал да бъде консерватор. Само Валери Жаблянов от БСП гласува против резолюцията.
По държави Русия получи най-голяма подкрепа от Азербайджан, Армения, Кипър и Сърбия.
http://www.segabg.com
 


Сходни връзки

България гласува против Русия в ПАСЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди