изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:16 EET
ПОДГОТВЯТ ЛИ НИ ЗА ВОЙНА И ПУШЕЧНО МЕСО, ИЛИ ТЕЧЕ РУТИННА ПРОВЕРКА    
Новини

Армията проверявала колко от мъжете в страната могат да бъдат мобилизирани. А тези, които успяха да избягат зад граница, сред които най-вече децата на управляващи и богаташи?



В момента тече проверка на документи и какви са наличните възможности за извършване на мобилизация, каза във Варна началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов. По думите му много от българските мъже, които могат да бъдат повикани от армията, са или зад граница, или със здравословни проблеми.

В страната тече военна мобилизация, твърди Волен Сидеров

Ръководството на войската трябва да е наясно с пълната картина и затова се извършват редовно проверки на документите и наличните възможности, посочи Николов. Той допълни, че в страната има около 3 хиляди резервисти. По думите му тези хора имат сключени договори с армията и могат да изпълняват различни ангажименти за определен период от време.

Министерството на отбраната: Няма мобилизация и подготовка за война

Началникът на отбраната допълни, че войската, която ще бъде на турската граница, ще се грижи за осигуряване на транспорт за МВР, ремонт на техниката, оформяне или изграждане на палаткови лагери, както и ще оказва съдействие в логистична насока. Войници няма да изпълняват задачи, свързани с оръжие, посочи Николов.

Във Варна началникът на отбраната участва в съвещание с ръководството на Военноморските сили, на което бе направен анализ за дейността на флота през миналата година. Според Николов ВМС са работили много активно, за да поддържат нивото си на готовност и да изпълняват мисии зад граница. Всички кораби, участвали в международни учения, са се представили блестящо, посочи Николов и уточни, че това е оценката и на командванията, на които българските екипажи са били подчинени. Вицеадмиралът каза още, че ВМС са в готовност да оказват съдействие на населението при бедствия и аварии. Това всъщност важи за цялата българска армия, която вчера отново помага на хората при бедствието в община Смолян, допълни Николов.

Източник: БТА

 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ ЛИ НИ ЗА ВОЙНА И ПУШЕЧНО МЕСО, ИЛИ ТЕЧЕ РУТИННА ПРОВЕРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди