изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:28 EEST
ИЗЛОЖБА РАЗКАЗВА ЗА БАНКОВОТО ДЕЛО В БЪЛГАРИЯ    
НовиниПо повод 140 години от рождението на родолюбеца Атанас Буров – блестящия български банкер и политик, регионална библиотека „Дора Габе” експонира в централното си фоайе изложба на тема „Банките и банковото дело в България”.  


Изложбата съдържа библиотечни документи – книги, справочници, периодични издания, даващи информация по темата. Представена е историята и организацията на банковото дело в България, на Българската народна банка, чието начало е поставено веднага след Освобождението 1879 г., и на първата българска банка в Русе – 1881 г.  Нормативни актове, сборници и документи дават представа за банковите закони и правила в България. За посетителите и читателите на библиотеката интерес представляват библиотечните документи: каталози и справочници, разкриващи историята на българските парични знаци – 134 г. на българския лев и нумизматичната стойност на българските монети и банкноти.

Акцент в експозицията е литературата, разкриваща многостранната личност на доайена на българската икономика Атанас Буров – патриота, банкера, политика, външния министър. Мъдрият икономист, от когото и днес има какво да се учат съвременните български политици и финансисти, а  е и пример за всички нас.

Изложбата ще остане до 27 февруари на вниманието на читателите. НДТ

 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА РАЗКАЗВА ЗА БАНКОВОТО ДЕЛО В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди