изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:35 EEST
ОТ ДНЕС ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИ ЗА БЕЗПЛАТНО САНИРАНЕ    
Новини

Около 60 % от населението на Добрич от понеделник може да кандидатства за безплатно саниране



Община Добрич информира гражданите, че от днес на 2 и 8 работно място в Центъра за услуги и информация по ул. „България“ ще имат възможност да получат пакета от документи, необходими за кандидатстване в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. С методическите указания и всички условия за кандидатстване можете да се запознаете в сайта на Община Добрич www.dobrich.bg в рубриката „Актуална тема“. Списъкът със сградите, отговарящи на условията за кандидастване по програмата ще бъде публикуван в тази рубрика днес.

 223 жилищни сгради в Добрич ще могат да кандидатстват по програмата за безплатно саниране. В тях има 1950 апартамента. Разчетите сочат, че в тези сгради живеят около 55-60 % от населението на Добрич, съобщи заместник-кметът ар. Пламен Ганчев. Блоковете, които на този етап ще могат да кандидатстват за безвъзмедно финансиране за енергоефективни мерки са основно в кварталите „Балик“, „Йовково“, „Строител“, както и в района на ул. „Русия“ и в квартал „Дружба“.

Изискването е да бъде регистрирано сдружение на собствениците, като изрично бъде посочено, че то се създава с цел участие в програмата.  За учредяването му са необходими 67 % от живеещите в сградата, която трябва да има минимум 36 апартамента, но 100 % трябва да декларират, че ще осигурят достъп до жилището си.

При обследването на сградите, което ще се прави преди да започне санирането, ще се преценява дали направените досега топлоизолации отговарят на стандартите и ще останат,, като най-вероятно ще се правят нови, тъй като няма да се допускат изолации, които не отговарят на заложените стандарти, обясни арх. Ганчев.

Предстои да бъдат организирани срещи с управителите на етажна собственост. НДТ

 


Сходни връзки

ОТ ДНЕС ПРИЕМАТ ДОКУМЕНТИ ЗА БЕЗПЛАТНО САНИРАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди