изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:01 EEST
ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЗАТВОР ЗА ПОДКУПЕН ПОЛИЦАЙ    
Ред и сигурност

В публично съдебно заседание Окръжният съд в Добрич призна 40-годишния И.Г.П. от гр. Добрич за виновен в това, че на 27 ноември 2012 г., около 14.00 часа в качеството си на длъжностно лице – полицейски орган – полицай в Първо РУ „Полиция” в град Добрич, е поискал и приел 200 лева подкуп, за да не състави акт за установяване на административни нарушения за констатирани нарушения по Кодекса за застраховането и Закона за движението по пътищата. Нарушението е било извършено на 23.11.2012 г. в град Добрич от С.Р.И.



Полицаят е осъден на три години и шест месеца лишаване от свобода, което наказание да изтърпи ефективно при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Приспада се времето, през което мъжът е бил арестуван - от 27 ноември до 21 декември 2012 г., включително. Освен това, Окръжният съд лишава И.Г.П. от правото да заема длъжност на държавен служител, включително полицай за срок от три години и шест месеца, считано от влизане на присъдата в сила.

Подсъдимият е осъден да заплати на държавата глоба в размер на 5000 лева, както и съдебно-деловодни разноски - за изготвяне на дактилоскопна експертиза в размер на 52,32 лв. по сметка на БНТЛ към ОД на МВР – Варна и по сметка на Окръжен съд – Добрич – сумата от 615,19 лева.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд гр. Варна в петнадесетдневен срок от датата на обявяването й. НДТ

 


Сходни връзки

ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЗАТВОР ЗА ПОДКУПЕН ПОЛИЦАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди