изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:39 EEST
БЛИЗО 650 ХИЛЯДИ ЕВРО ПОЛУЧАВА ДОБРИЧ ОТ ФОНД „СОЛИДАРНОСТ“ ЗА НАВОДНЕНИЕТО    
Новини Предвижда се Община Добрич да получи от фондСолидарностна Европейския съюз 644 233 хиляди евро финансова помощ за възстановяване на щетите от бедствието, съобщи кметът Детелина Николова. Местната администрация е направила предложение за разпределение на средствата, което е изпратено до областна управа.

Очаква се одобрение от държавата на предложението и решение за започване на процедурите. Изискването е общината да осигури средства за покриване на ДДС, което се покрива от местните бюджети.  За Добрич ще са нужни около 250 000 лева.

Предложението на Община Добрич е средствата да се използват в две основни направленияразходи за възстановяване на инфраструктурата в сферата на транспорта и направа на превантивна инфраструктура. По първото се предвижда в рамките на 456 233 евро да се възстановят общински пътища , площадни пространства и улици, които са пострадали при наводнението през юни 2014 г. Включени са 12 обекта, които още през юли Общината е представила през Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Сред тях са трите подхода към местносттаГаази баба“, по които се е стичала водата при наводнението, общинския пък към с. Богдан, пътят към стадиона, площадно пространство пред комплекс за битови услуги до моста по бул. „Русия“, както и улицитеИван Рилски“, „Карвуна“, „Климент Охридски“, „Копривщица“, „Кубадин“, „Стоил Войвода“.

По второто направление се предвижда възстановяване на корекцията на река Добричка от моста в посока с. Богдан до притокСердикаи възстановяване на мостово съоръжение. Общата стойност е 188 000 евро.

Направено е обследване дали предложените обекти попадат в обхвата на изискванията за подпомагане от фондСолидарност“, като, според общинските специалисти, те  отговарят на критериите. НДТ

БЛИЗО 650 ХИЛЯДИ ЕВРО ПОЛУЧАВА ДОБРИЧ ОТ ФОНД „СОЛИДАРНОСТ“ ЗА НАВОДНЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди