изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:24 EEST
До два часа се очаква нормализиране на водоснабдяването в шест села в Добричка област (ОБЗОР)    
ПарламентДобрич. До два часа се очаква нормализиране на водоснабдяването в шест села в Добричка област - Одърци, Пчелино, Славеево, Соколник, Бранище и Плачи дол, съобщи дежурният в Областния съвет за сигурност в Добрич, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна.

Помпената станция в село Батово вече работи. Без водоснабдяване остават двете села, където бе наложена пълна евакуация на жителите – Долина и Одринци. Продължава повишаване на нивото на водата в село Ново Ботево в посока стария язовир на населеното място. Областно пътно управление в Добрич е изчистило асфалта от наноси и тиня по главен път Добрич - Албена. По данни на инж. Спасов от „Напоителни системи” в момента се изпускат по 5 кубика вода от основния изпускател на язовир „Одринци”. Водостокът във Врачанци е затлачен. Организирано е почистването на водостока от ,,Пътно строителство”. В село Крагулево настилката на ул ,,Втора” е отнесена от водата, в село Плачидол малкият язовир прелива през преливника, но не са установени проблеми. Не е отменено към момента бедственото положение в част от община Добричка - с. Драганово, с. Опанец, с. Богдан, с. Славеево, с. Пчелино, с. Ново Ботево, с. Козлодуйци, с. Карапелит, с. Генерал Колево, с. Полковник Минково.
Затворени за движение на автомобили са пътните отсечки Добрич - Одринци, Владимирово - Долина и Ведрина - Одринци. Причина за промяната в организация на движение е контролираното изпускане на водите от язовир „Одринци”. Селата Одринци и Долина са отцепени от полицейски екипи. Там населението е евакуирано заради опасности от приливна вълна от язовир „Одринци” в следващите няколко дни. Предприето е дежурство на полицейските служители в двете села, с цел опазване имуществото на евакуираните.
В Добрич времето е облачно и тихо, без превалявания. Температурата е около 7 градуса.
Жулиета НИКОЛОВА
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

До два часа се очаква нормализиране на водоснабдяването в шест села в Добричка област (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди