изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:26 EEST
ЗАБРАНИХА ЛОВА НА ПЕРНАТ ДИВЕЧ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ    
Здраве Извънредни мерки за сигурност са въведени от страна на Българска агенция по безопасност на храните във връзка с констатирано и обявено първично огнище на „птичи грип“ (H5N1) в с. Константиново, Област Бургас.

Мерките имат за цел недопускане на разпространението на вируса сред домашни птици, съобщиха от агенцията. Въвеждат се 3 (три) километрова предпазна зона около огнището и 10 (десет) километрова наблюдавана зона. В с. Константиново ще бъдат умъртвени по хуманен начин всички домашни птици, които попадат в обявената 3-километрова предпазна зона.

Забранява се лов на пернат дивеч на територията на областите Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Разград, Русе и Сливен.

Дават се указания собствениците на животни да наблюдават здравословното състояние на отглежданите птици и при промяна или смъртност да уведомят незабавно ветеринарния си лекар или кмета на населеното място. Сигнали могат да се подават на денонощния телефон на Българската агенция по безопасност на храните - 0700 122 99.  НДТ

 

 


Сходни връзки

ЗАБРАНИХА ЛОВА НА ПЕРНАТ ДИВЕЧ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди