изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:40 EET
ПРОГРАМИ ЗА ЗАЕТОСТ ЩЕ ОСИГУРЯВАТ РАБОТНИ МЕСТА ПРЕЗ 2015 ГОДИНА    
НовиниПо няколко програми ще бъде осигурена заетост за безработни през настоящата 2015 година, съобщиха от дирекция „Бюро по труда” в Добрич.

Съвместно с Министерството на земеделието и храните и Агенцията по горите ще се реализира Национална програма „Възобновяване и опазване на българската гора”. С нея ще се осигури заетост на продължително безработни в дейности за възобновяване, опазване на държавния горски фонд и подобряване на екологичната обстановка в страната.

Ще се изпълнява и Програма за заетост и обучение на бежанци, по която ще се предоставя обучение по български език и професионално обучение на лица, придобили статут на бежанец или хуманитарен статут, с оглед последващо включване в заетост.

През настоящата година ще стартира изпълнението на новата „Програма за обучение и заетост на продължително безработни лица”. Тя ще осигури субсидирана заетост на пълно или непълно работно време за срок до 12 месеца в частния и публичния сектор. Приоритетно в нея ще бъдат включени продължително безработни лица, регистрирани в дирекции „Бюро по труда“, които са обект на месечно социално подпомагане; лица над 50- годишна възраст и младежи до 29-годишна възраст.

През годината се очаква да започне и реализация на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (2014-2020), одобрена от Европейската комисия в края на м. г. През новия програмен период фокусът е върху борбата с безработицата сред уязвимите групи на пазара на труда, с акцент върху младежите, продължително безработните и по-възрастните хора. Приоритет в програмата са и мерките за повишаване на квалификацията на заетите лица в съответствие с потребностите на бизнеса. Първата схема, която ще се реализира - схемата „Младежка заетост”, ще осигури възможност на безработни младежи до 29 години да придобият професионален опит или да се обучават на работното си място. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОГРАМИ ЗА ЗАЕТОСТ ЩЕ ОСИГУРЯВАТ РАБОТНИ МЕСТА ПРЕЗ 2015 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди