изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:52 EEST
Въвеждат нови пътни знаци, промени има и в маркировката    
Новини Нови пътни знаци, нови правила за маркировката на пътищата и допълнение към уредбата на светофарите бяха приети с измененията на Правилника за прилагане на Закона за движението по пътищата, които правителството одобри.


С промените се въвежда задължително изискване зелената светлина, която разрешава преминаване през платното за движение на пешеходците,

да се съпровожда от звуков сигнал – за улеснение на незрящите пешеходци.

Сега само някои светофари имат подобна уредба. 

На всички кръстовища с интензивно движение ще бъдат поставени часовници с обратно броене, така че шофьорите да са ориентирани колко още ще „държи“ зеленото или червеното. С такива устройства и сега разполагат някои светофари.

До 1 май 2016 г. се изисква останалите по пътната мрежа стари знаци, които не са светлоотразяващи, да бъдат заменени с тези от новия тип.

Промените регламентират и допълнителни елементи по пътните знаци, които се поставят на участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия – знаците

може да имат контур или основа с жълтозелен флуоресцентен светлоотразителен фон. 

Въвеждат се нови пътни знаци – Д7а и Д8а, за обозначаване на началото и края на скоростните пътища, както и знак Е24, с който се дава информация за място или пътен участък, на който се осъществява контрол чрез стационарни или нестационарни автоматизирани технически средства или системи. 

Маркировката за временна организация на движението ще бъде оранжева, постановяват още измененията, които допускат вече и други материали, освен боя, за нейното полагане. 

Линията за очертаване на края на пътното платно пък вече трябва да бъде непрекъсната

с цел осигуряване на по-безопасни условия на движение при намалена видимост. 

Одобрените днес промени влизат в сила след три месеца заради необходимостта от разработване на нови въпроси за изпитни тестове и промени в учебната документация, по която се извършва обучението на кандидати-шофьорите.

http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Въвеждат нови пътни знаци, промени има и в маркировката | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди