изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:24 EEST
Обсъждат се неотложни мерки за регулиране на водата от река „Батовска“    
Туризъм          На 4 февруари 2015 г., Областният управител д-р Новоселска взе участие в работна среща в к.к. "Албена", на която е обсъдена създалата се много сериозна ситуация след наводнението на 2 февруари, довело до големи щети за дружеството, както и до проблеми за цялата долина.



     
Домакин на срещата е бил Изпълнителният директор на "Албена"АД Красимир Станев. Присъствали са директорът на ОД на ПБЗН Дарин Димитров,  директорът на РИОСВ Варна - Венцислав Николов, Галина Цанева - гл. експерт при Басейнова дирекция за Черноморски район Варна, Николай Ангелов, кмет на Балчик и Васил Малчев - ръководител на "Капитално строителство" в "Албена"АД.

          От изнесената информация за последиците от наводнението, е станало ясно, че имущество собственост на "Албена"АД, се наводнява за трети път в периода 5 юни 2014 г. до 2 февруари 2015 г. Нанесените щети надхвърлят 7 млн. лв., като проблемите са на цялата долина и това поражда необходимостта от спешни мерки в посока регулиране на прииждащата вода от р. "Батовска". Участниците в заседанието са се обединили около становището за бързи действия, чрез които да се постигне техническа изправност на хидротехническото съоръжение, намиращо се по коритото на реката, в близост до бензиностанция "Бултрак" и служи за регулиране овлажняването на резервата. Наред с това, е подчертано, че трябва да бъде незабавно почистено речното корито. Изразени са били мнения относно възможността за финансиране на ремонт на хидротехническите съоръжения и корекция на речното корито, което да се случи в кратки срокове, за да бъдат избегнати последващи наводнения.

          Областният управител д-р Маргарита Новоселска е заявила пълна подкрепа и готовност за съдействие, като ще разчита на помощта на всички заинтересовани институции.


 


Сходни връзки

Обсъждат се неотложни мерки за регулиране на водата от река „Батовска“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди