изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:56 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР


София. 18-годишен младеж е с повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Работа по случая служителите на Шесто районно управление започнали на 24 януари, когато около 21.30 часа в полицията постъпил сигнал от болнично заведение за постъпил за лечение чужд гражданин с прободна рана в гърба. По първоначални данни, около 17.30 часа същия ден, в района на ж.к. „Овча купел”, той бил нападнат от група мъже. Пострадалият е оставен за лечение без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването, на 31 януари в районното управление били доведени и задържани група младежи за изясняване на случая. В хода на процесуално-следствените действия е  установено, че единият от тях - 18-годишният Р.Г., е извършител на деянието. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура, Р.Г. е привлечен като обвиняем по чл. 131, ал.1, т.12 ат НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка”.

Служители на Първо районно управление задържаха 29-годишен мъж за наркотици.  Около 21.45 часа на 30 януари, близо до Националния стадион „Васил Левски”, служителите на реда извършили проверка на 29-годишен столичанин, който доброволно предал саморъчно свита цигара. Мъжът бил отведен в районното управление и задържан. Експертна справка, изготвена в СДВР, показала, че веществото е 0,25 грама марихуана. По случая е започнато бързо производство по чл. 354а от НК.

Пловдив. 45-годишна жена от Брезово е заподозряна в незаконно разпространение на акцизни стоки. При проверка вчера на улица в града полицейски служители иззели от М.И. 3000 къса цигари без бандерол. По случая в РУ – Раковски е започнато бързо производство по чл. 234, ал. 1 от НК. 
Досъдебно производство е започнато срещу 54-годишен жител на Красново за незаконно съхранение на оръжие и боеприпаси. Вчера при проверка в имота на мъжа служители от РУ – Хисар открили ловна пушка и 40 патрона без необходимото разрешително. За случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив и работата на разследващите продължава.

Велико Търново. Метаамфетамин и марихуана иззеха служители на РУ в областния град. Вчера те действали по сигнал за разпространение на наркотични вещества и проверили лек автомобил „Опел Астра”, паркиран на ул.„Ален Мак” в областния град. При претърсването в колата са установени и иззети 2 грама метаамфетамин и още толкова марихуана. В хода на проверката е изяснено, че наркотичните вещества са на водача - 22-годишният М.Ш. от великотърновското с. Самоводене, криминално проявен за кражба, и на един от пътниците – 21-годишния А. Б. от старата столица. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Двамата са привлечени като обвиняеми. Наложена им е мярка за неотклонение "подписка». Наркотиците са иззети.

Плевен. 36-годишен мъж, извършил грубо нарушение на обществения ред, е задържан в ареста на Първо РУ. Вчера към 18 часа в полицията е получен сигнал за възникнало сбиване на центъра на с.Буковлък. Пристигналият екип заварил на мястото двама мъже - на 36 и 58 години, а недалече от тях - паркиран автомобил, ползван от по-възрастния, със счупено  обзорно стъкло. Между двамата възникнала свада, като 36-годишният не се  подчинил и на кмета, който опитал да потуши скандала, нахвърлил се върху него с ругатни и понечил да го удари с брадва по главата. Задържан е. Материалите са предадени на прокурор от РП–Плевен, по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325 от НК, работата продължава разследващ полицай.

Перник. 41-годишен, криминално проявен, е задържан за неподчинение на полицейски орган и осуетяване на проверка. Тази нощ, около 0, 40 часа, служители на Второ РУ проверили ресторант в пернишкия кв. „Изток” за спазване на работното време.  Собственикът на заведението - 41-годишният С.Ц., се опитал да осуети контрола, като се държал грубо и арогантно, буйствал и отказвал да покаже каквито и да било документи. При задържането му оказал яростна съпротива, като блъскал и се опитвал да удря полицаите. Наложена му е мярка за срок от 24 часа. Познат е на органите на реда с кражби, измами, нанасяне на средна телесна повреда, закана и непристойни действия. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

Пернишки рецидивист е задържан за кражба в Ковачевско. Вчера, 40-годишна перничанка се оплакала в РУ–Радомир, че е разбита наследствената й къща в ковачевското с. Сирищник и са откраднати медни съдове и ел. проводници.  Органите на реда направили оглед на местопроизшествието и започнали работа. Следите повели към криминално проявения О.П./36 г./ от Перник. Мъжът бил издирен и задържан за срок от 24 часа заедно с крадените вещи. Познат е на полицията с множество кражби и грабежи, унищожаване и повреждане и наркотични вещества. За някои от тях е осъждан ефективно. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и искане на постоянен арест.  Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Пернишки полицаи иззеха около 9 килограма контрабанден нарязан тютюн.
Акцията е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР–Перник. Спецполицаите проверили площадка за продажба на дърва за огрев на ул. „Ю. Гагарин” в пернишкия кв. „Изток”, стопанисвана от перничанина  А.А./50 г./. Намерени и иззети са 18 торби с общо тегло 9 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават. Това е втори случай на изземване на контрабандна стока от А.А. В края на ноември миналата година, служителите на реда са иззели 10 литра алкохол и три чувала нарязан тютюн от автомобила на 50-годишният мъж. Тогава той отказал съдействие и се наложило колата да бъде отворена от ключар.

София област. 16 320 къса контрабандни цигари са иззети от частен дом в правешко село. Вчера служители на РУ-Правец предприели проверка на частен адрес в с. Равнище, където попаднали на голямо количество акцизни стоки без бандерол - 16 320 къса цигари от пет различни търговски марки. За срок до 24 часа е задържана 57-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Действията по разследването продължават.

Двама криминално проявени мъже са задържани в Костинброд. На 3 февруари в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност служители на РУ-Костинброд съвместно с криминалисти от ОДМВР- София извършили проверка на хале и дворно място в с.Петърч. На място полицейските служители установили лекотоварен автомобил „Мерцедес“, противозаконно отнет ден по-рано на територията на столицата. В обекта били установени двама мъже от същото село - на 31 и 44 години, криминално проявени и осъждани. При огледа на местопроизшествието, в халето и на двора били установени двигател и части от още един лекотоварен автомобил, противозаконно отнет  от София. Открити били и множество части от разкомплектовани автомобили със заличени идентификационни номера. Двамата мъже са задържани, а по случая образувано досъдебно производство под наблюдението на районна прокуратура - Костинброд. На 4 февруари на задържаните е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 215 от НК и с прокурорско постановление им е взета 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. Действията по разследването продължават.

Благодарение на навременно подаден сигнал от граждани и бързата реакция на служители на РУ-Самоков, в момент на извършване на кражба е задържан 36-годишен криминално проявен мъж. Вчера, минути след 19 часа на тел. 112 позвънил мъж, който съобщил за извършваща се кражба в имота на неговия съсед. Незабавно към адреса бил насочен полицейски автопатрул, който спипал извършителя в двора на къщата. При огледа на местопроизшествието е установено, че 36-годишният мъж, който е криминално проявен и осъждан,  е проникнал в чуждия имот след взлом на прозорец на приземния етаж и е подготвил за изнасяне старинна холна маса и дървена етажерка, открити в двора, непосредствено до разбития прозорец. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195 от НК. работата по пълното му документиране продължава под наблюдението на районна прокуратура - Самоков.

Кюстендил. Нарязан тютюн и цигари без български акцизен бандерол са иззели служители на РУ-Бобов дол от дома на 57-годишна жена от града. Общото количество на тютюна е 13 кг, разпределени в 27 пакета. По случая вчера  е започнато досъдебно производство срещу 57-годишната жена.

Хасково. Безакцизни цигари и стоки с лого на защитени марки иззеха полицаи от Харманли. Вчера в 17.30 часа на улица „Районна” в града те спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Шаран”, шофиран от 28-годишен пловдивчанин. В колата пътували и двама негови съграждани - на 40 и 23 години. В хода на проверката, в купето на автомобила са намерени 35 780 къса цигари   без бандерол и  414 чифта спортни обувки с лого на търговски марки без разрешение на правопритежателя. Образувано е досъдебно производство.

Благоевград. Полицейски служители на РУП-Гоце Делчев иззеха нелегален тютюн и машина за рязане. Вчера те предприели проверка в къща в с.Абланица, община Хаджидимово, където открили машината за рязане на тютюн и около 117 кг нарязани на ленти тютюневи листа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

Ямбол. Служители от РУ–Ямбол задържаха 21-годишен мъж, участвал в извършването на телефонни измами в града. Разследването започнало на 30 януари по сигнал за осъществена телефонна измама по сценарий за капариране чрез посредник на скъпи стоки – климатици. В хода на работата по случая полицаите попаднали в следите на 21-годишния жител на село Маломирово. При последвалите процесуално-следствени действия е изяснено, че младият мъж е участвал в три измами на територията на Ямбол. Въведените в заблуждение по една и съща схема граждани предали общо 3600 лева на непознат мъж. Работата по случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

Пазарджик. Четирима нелегални дървосекачи са заловени от служители на РУ-Пазарджик. Вчера в района на пътя между селата Мокрище и Ляхово екипи на РУ-Пазарджик засекли четири каруци, натоварени с дърва. Униформените извършили проверка, при която се оказало, че жителите на с. Братаница К.К./46г./, М.А./41г./, Т.И./44г./ и Д.А./33г./ превозват дървесина от широколистни видове. Товарът обаче не бил маркиран с контролна горска марка, а мъжете не представили никакви документи за произход. Общото количество на превозваната дървесина е около / куб. м. Дървеният материал, заедно с каруците са иззети, а четиримата дървосекачи са задържани в ареста. Спрямо тях се водят бързи производства.  

Варна. Двама жители на Провадия са задържани вчера за кражба на камбана. Сигналът за кражбата е регистриран два дена по-рано, на 2 февруари, когато жители на с. Момчиловци, община Ветрино съобщили, че селската църква е останала без камбаната си. Полицаите се заели да издирят злосторниците и скоро влезли в дирите на двама младежи от Провадия - К.Д./29 г./, криминално проявен и осъждан, и А.К./25 г./, също криминално проявен. Те са задържани за срок до 24 часа.  По случая е образувано досъдебно производство.Камбаната, на стойност около 1200 лв., е намерена.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди