изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:18 EEST
В ГЕН. ТОШЕВО ЩЕ ФИНАНСИРАТ ПРОЦЕДУРИ ИН ВИТРО    
ЗдравеС оглед на неблагоприятната тенденция за увеличаване на отрицателния демографски ръст на и постъпила покана за съвместна дейност от фондация „Искам бебе”, екип от служители на Общинска администрация в Генерал Тошево изготви  Правилник за финансиране на процедури "Ин витро", който ще бъде разгледан и гласуван на предстоящото през месец февруари заседание на Общински съвет.

Правилникът е изцяло насочен към финансово подпомагане на семейства и двойки, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на Община Генерал Тошево.

С приемането на нормативния акт ще се създаде процедура, по която двойки – семейни и живеещи на семейни начала, ще могат да кандидатстват за финансово подпомагане в размер на 2000 лв. (2500 лв. при необходимост от донорски материал). За целта ще се организира нарочна комисия, съставена от членове на Общинския съвет в Генерал Тошево, ресорни служители на Общинска администрация и медицинско лице, която ще има за цел да разглежда постъпилите заявления и отправя предложение до ОбС за предоставяне на финансовото подпомагане. С предимство ще се ползват двойки, които не отговарят на критериите за държавно финансиране от страна на Център за асистирана репродукция (ЦАР). Същевременно евентуално подпомагане от страна на община Генерал Тошево няма да възпрепятства кандидатите да участват в други програми за финансиране на процедури по асистираната репродукция от други организация – държавни и неправителствени.

При изготвяне на цялостната административна процедура по разглеждане на заявленията, взимането на решения от страна на комисията и предоставяне на финансови средства от Общински съвет, е съобразена с опита в тази област на други общини на територията на Република България, както и на фондация „Искам бебе”. НДТ

 

 


Сходни връзки

В ГЕН. ТОШЕВО ЩЕ ФИНАНСИРАТ ПРОЦЕДУРИ ИН ВИТРО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди