изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:22 EET
Кошмарът се завръща: Порои, пулсиращи хали, снеговалежи и навявания от петък    
ВреметоСлед слънчевия и топъл четвъртък кошмарът с порите и потопите се завръща в петък. Оранжев код за Смолянска област за 6 февруари и жълт код за всичките останали 27 области на страната заради дъждове, снеговалежи и навявания. В Смолянска област очакваното количество дъжд за денонощието е 30-40 л/кв.м. Дъждът ще бъде интензивен следобед, предупреждават от НИМХ-БАН.

В 8 области на Западна и Централна България е обявен жълт код за обилни валежи от дъжд. Кодът е в сила за областите София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска и Кърджалийска, като в последните 4 области дъждът ще бъде придружен от силен вятър. В Благоевградско ще духа южен вятър с пулсации до около 20 м/с. Очакваното количество валежи там е 20-30 л/кв.м.

В Пловдив и Пазарджик ще духа силен източен вятър със скорост 15-18 м/с, с пулсации до 22-25 м/с. Ще има и валежи, след обяд и през нощта интензивни, очакваното количество там е около 20 л/кв.м.

В Кърджали ще духа южен вятър с пулсации до около 20 м/с. Ще има валежи, след обяд интензивни, очакваното количество е 20-30 л/кв.м.

В областите София град, София област, Пернишка и Кюстендилска ще има валежи, след обяд интензивни. Очакваното количество е около 20-30 л/кв.м.

За 7 области в Южна и Източна България е обявен жълт код само за силен вятър. Това са областите Хасковска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Бургаска, Варненска и Добричка. Там ще духа силен източен вятър със скорост 15-18 м/с, пулсации до 22-25 м/с.

В 12 области на Северна и Централна България е обявен жълт код за снеговалежи и навявания, придружени от бурен вятър. Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска и Силистренска.

В тези области ще духа силен източен вятър със скорост 15-18 м/с, пулсации до 22-25 м/с. Ще завали дъжд, който през нощта срещу събота ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, ще има условия за навявания и снежни виелици.

Времето ще остане предимно облачно. В Западна България ще има валежи, които след обяд ще обхванат и Централна България, а в Рило-Родопската област ще се усилят.

Минималните температури в повечето места ще бъдат между 1° и 6°, в София около 3°. В Северозападна България валежите ще са от сняг. Източният вятър ще се усили и временно ще е бурен, като вечерта ще отслабне, ще се ориентира от север-североизток и с него ще започне да прониква по-студен въздух. В Източните Родопи и по долината на Струма и Места вятърът ще е от юг. Максималните температури ще са в широки граници – от около 2° в Северозападна България до 12° в крайните южни райони.

През нощта срещу събота валежи от дъжд ще има вече и в Източна България, като в по-голямата част от Северна България и по високите западни полета ще вали сняг и ще има условия за снежни виелици и навявания. Над планините ще бъде облачно в масивите от Западна и Централна България от с валежи от сняг, под около 1400 метра и в Родопите от дъжд и сняг. Вятърът ще е силен и бурен от юг-югоизток, като през нощта срещу събота ще отслабне малко и ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 4-5°, на 2000 метра около 1°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно със силен и бурен източен вятър. Валежи ще има чак през нощта срещу събота.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Кошмарът се завръща: Порои, пулсиращи хали, снеговалежи и навявания от петък | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди