изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:59 EEST
Берлин, Париж и Москва съставят нов план за кризата в Украйна (ОБЗОР)    
По света Лидерите на Франция и Германия напуснаха Москва късно през нощта след петчасова среща с Владимир Путин с обещанието да продължат преговорите за прекратяване на сраженията в Украйна. Никой от лидерите не говори пред журналисти след срещата в Кремъл, която завърши около полунощ, като президентът Франсоа Оланд и канцлерът Ангела Меркел се отправиха обратно на летището.

Лидерите на Франция и Германия предишната нощ проведоха подобни разговори с украинския президент Петро Порошенко, в рамките на поредната инициатива за мир преди лидерите на ЕС да обсъдят нови финансови санкции срещу Русия следващата седмица.
Европейските чиновници омаловажиха очакванията преди преговорите в Москва, като изразиха съмнения за готовността на Путин да приеме компромис, докато проруските бунтовници напредват на бойното поле.
След разговорите Москва и Берлин описаха ангажимента си да работят върху „съвместен документ“, който да вдъхне нов живот на рухналото мирно споразумение, подписано през септември в Минск. Документът ще включва идеи, предложени от лидерите на Франция, Германия, Русия и Украйна, които в неделя ще проведат конферентен разговор.
Нищо обаче не бе споменато за споразумение по ключовия въпрос за това ще се изтеглят ли бунтовниците от територията, завзета от тях след рухването на примирието.
Париж и Москва определиха разговорите като „конструктивни и съдържателни“. На срещата тримата лидери са постигнали съгласие да започнат работа върху създаването на текста на възможен съвместен документ за разрешаване на кризата в Украйна, който съдържа стъпки за реализиране на постигнатите през септември в Минск договорености между правителствените сили и самопровъзгласилите се републики. Това съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков след преговори между лидерите на Русия, Франция и Германия. „В момента се води работа за подготовка на текст на възможен съвместен документ за прилагане на минските споразумения. Документът ще включва както предложенията на президента на Украйна, така и предложенията, формулирани днес, но също и допълненията на президента на Русия Владимир Путин“, каза Песков. „След това този текст ще бъде представен на одобрение пред всички страни на конфликта“, добави говорителят на руския президент.
Представител на френската делегация потвърди договорката и посочи: „Работи се върху документ, който съдържа стъпки за прилагане на споразумението в Минск“, подписано през септември от украинското правителство и проруските сепаратисти.
Други решение от срещата е в неделя лидерите на Русия, Франция, Германия и Украйна да проведат телефонен разговор, в който да представят предварителните резултати от работата над документа за разрешаване на кризата в Украйна, каза още Песков. „За напред работата ще бъде продължена и предварителните резултати от нея ще бъдат представени в неделя по време на телефонен разговор, който ще се състои в нормандски формат“, каза Песков.
От своя страна говорител на германското правителство каза, че лидерите на Германия и Франция са предложили на среща с руския президент Владимир Путин да съставят общ план за изпълняване на споразумението, подписано през септември в Минск между Киев и проруските сепаратисти, което трябва да доведе до края на сраженията в Украйна.
„На базата на предложение на германския канцлер и френския президент, сега започва работата върху възможен съвместен документ за прилагане на споразумението в Минск“, се казва в изявление на Щефан Зайберт, разпространено след преговорите в Москва.
Според помощника на президента на САЩ по националната сигурност Сюзън Райс Целта на посещението на лидерите на Германия и Франция в Москва не е сключване на едностранна сделка за сметка на Украйна. Тя подчерта, че е все още рано да се предсказват резултатите от пътуването и напомни, че визитата на западните лидери в Москва последва преговорите с президента на Украйна Петро Порошенко. По думите й, Берлин и Париж постоянно сверяват плановете си с Белия дом.
 


Сходни връзки

Берлин, Париж и Москва съставят нов план за кризата в Украйна (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди