изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:16 EEST
ЕВРОПА ПРОГЛЕДНА: Германското разузнаване с шокиращи данни: В Украйна са загинали над 50 000 души    
Новини Според източник на германското разузнаване спецслужбите оценяват вероятното число на загиналите украински военнослужещи и мирни жители на над 50 хиляди души от началото на конфликта. Това е десет пъти повече от официалните данни, които се съобщават от Киев.

„Германските спецслужби оценява жертвите в Украйна от началото на конфликта там на около 50 хиляди души. Тази цифра е десет пъти повече от заявените официални данни. Официалните цифри явно са много занижени и не заслужават доверие", съобщава вестник „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”, като се позовава на източник от германското разузнаване.

Според последните официални данни на Киев жертвите на размириците са 1200 военни и 5400 мирни жители. Това обяви президентът на Украйна Петро Порошенко, който участва вчера на конференцията в Мюнхен на тема безопасност.

Източникът в спецслужбите казва още, че данните на киевските власти имат едностранен характер и след тежко сражение обикновено се съобщава, че жертвите са десетки, а реално те са много повече.

Властите в Украйна започнаха през април миналата година в Донбас силова операция срещу недоволните от проведения през февруари преврат. По последни данни на ООН жертвите в конфликта са над 5300 мирни жители.

Двете страни в конфликта нееднократно са предприемали опити да се договорят. През есента преговорите доведоха до съкращение на интензивните обстрели, но след Нова година ситуацията отново се нажежи.

Ситуация в Донбас рязко се изостри през януари, след като украинските силоваци се възползваха от примирието и разположиха военни сили в югоизточните части на страната, започвайки масирана операция в летището на Донецк.

От Генщаба на Украйна нееднократно обявяваха, че "украинската армия има достатъчно сили и средства, за да нанесе окончателен удар".

Началникът на генералния щаб Виктор Муженко, въпреки обвиненията по адрес на Москва, призна, че на територията на страната няма подразделения на руската армия.  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

ЕВРОПА ПРОГЛЕДНА: Германското разузнаване с шокиращи данни: В Украйна са загинали над 50 000 души | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди