изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:19 EEST
ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ИЗВЪРШИ ОДИТ НА БОЛНИЦАТА СЛЕД СИГНАЛ ОТ ПОСЛАНИК    
НовиниВ издание в родината си 21-годишен швейцарец, лекуван в МБАЛ-Добрич, я определя като „болница на ужасите”. Сигнала до здравното министерство изпратил посланикът на България в Швейцария Меглена Плугчиева. Одитът показал, че чужденецът е лекуван правилно, заяви директорът на МБАЛ д-р Красимир Николов. То смята да съди чужденеца за клевета


Пълен одит е бил извършен тази седмица в МБАЛ-Добрич след изпратен сигнал от посланика на България в Швейцария Меглена Плугчиева, каза пред НДТ изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Красимир Николов. Такава тежка проверка в болницата не е правена от години, включително финансово състояние, документооборот, каза той. И допълни,  че не са констатирани обаче никакви фрапантни нарушения.
В материала в швейцарското издание, публикуван на 7 януари, МБАЛ-Добрич е определена като „болница на ужасите”. От него става ясно, че 21-годишният швейцарец Михаел Гесер е бил на гости при майка си в България, която от пет години живеела у нас. Той бил зле пребит в новогодишната нощ. Според публикацията, истинският ужас започнал при постъпването му в болницата в Добрич. Той не си спомнял какво се е случило в новогодишната нощ, на сутринта бил приет в безсъзнание с наранявания по главата в болницата. Когато часове по-късно младият мъж се събудил, бил ужасен от отвратителните условия в болницата - кръв и други петна размазани по дюшеците, урина на пода, разказва публикацията. По думите на младия швейцарец, петдневният му престой в болницата бил "един кошмар". Майка му Елизабет, която емигрирала преди пет години в България, също била потресена от хигиенните условия. Трябвало да се грижи за сина си през нощта. „Дори храна и тоалетна хартия аз трябваше да му донеса ", разказва Елизабет Гесер пред изданието.
Като пълни инсинуации определи д-р Николов публикацията. Според него, си личи, че тя е писана с явен умисъл да се злепостави лечебното заведение. Той съобщи, че извършеният одит от Министерството на здравеопазването напълно оневинява лечебното заведение. Заключението на проверяващите е, че няма грешка в лечението и поведението на лекарите, както и че младият швейцарец е лекуван така, както би бил лекуван в друга европейска държава или Швейцария.
Директорът на МБАЛ – Добрич разказа, че младежът е бил приет в новогодишната нощ в алкохолна кома с концентрация от 2,12 промила алкохол в кръвта. Празнували в генералтошевско село, където живеела майка му. След инцидента, станал около 3,30 часа на 1 януари, той бил откаран в Спешна помощ в Генерал Тошево. По-късно транспортиран до МБАЛ-Добрич. Там първоначално е бил настанен в отделението по реанимация, а след два дни и в отделението по неврохирургия.
Проверяващите са извършили проверка и на двете отделения, но никъде не са се потвърдили твърденията на швейцареца и майка му, че пациентите газят в урина. Още повече, че санитарните помещения в отделението по неврохирургия неотдавна били ремонтирани. Няма нищо вярно в писанията, категоричен е д-р Николов. Той заяви, че може да заведе дело за клевета срещу швейцареца.
НДТ отправи въпроси по казуса и до Министерството на здравеопазването, откъдето също очакваме становище.
НДТ


 


Сходни връзки

ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ИЗВЪРШИ ОДИТ НА БОЛНИЦАТА СЛЕД СИГНАЛ ОТ ПОСЛАНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди