изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:23 EEST
Програмната реч на Ципрас: Непоклатимо „не” на Тройката    
По светаСпасителният план на ЕС и МВФ се провали, няма да го продължим след 28 февруари, заяви гръцкият премиер

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас отхвърли в програмна реч пред парламента тази вечер спасителния плана на Европейския съюз и Международния валутен фонд, предаде „Ройтерс“. "Непоклатимото решение на правителството е да изпълни всички свои обещания от кампанията. Това е въпрос на чест и уважение към демокрацията", заяви Ципрас.В речта си той заяви, че няма да иска от европейските лидери удължаване на плана, който включва и изискване за строги фискални мерки от страна на гръцкото правителство.

„Спасителният план се провали. Новото правителство няма да поиска удължаването му, защото това означава продължаване на грешките“, каза Ципрас пред депутатите. Сегашният спасителен план за Гърция изтича на 28 февруари и ЕС настоява Атина да поиска удължаването му, включително и ангажиментите за реформи.

Ципрас все пак каза, че е възможно да се водят преговори за преходно споразумение с кредиторите. Целта е то да е факт до края на месеца и да действа, докато бъде постигнато споразумение по ново кредитно споразумение.
Гръцкото правителство не иска удължаване на програмата за помощ, а иска междинна програма, за да представи всички свои предложения, продължи премиерът.

"Възстановяването на народния суверенитет, на икономическата самостоятелност и ролята на страната като пълноправен член на Европейския съюз, както и преодоляването на хуманитарната криза вътре в страната - това са главните задачи на правителството на националното спасение", съставено след парламентарните избори на 25 януари, каза Алексис Ципрас, цитиран от ТАСС.

Гръцкият премиер заяви още, че ще се придържа към предизборните обещания на партията си, които включват осигуряването на безплатна храна и електричество на пострадалите от бюджетните икономии гърци. Ципрас обяви още, че ще отнеме част от привилегиите на политиците, като например забрани използването на служебни коли от министрите. Освен това ще продаде и един от правителствените самолети.

„Първият приоритет на това правителство е да се справи с огромните рани от спасителния план, с хуманитарната криза, както обещахме преди изборите“, каза Ципрас. Според него основната битка на управляващите ще е с корупцията и укриването на данъци.
http://www.blitz.bg
СИРИЗА се опълчи на кредиторите и блокира приватизацията
 


Сходни връзки

Програмната реч на Ципрас: Непоклатимо „не” на Тройката | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди