изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-28 @ 10:06 EEST
ПУБЛИКУВАНО Е КЛАСИРАНЕТО ПО ПЧЕЛАРСКАТА ПРОГРАМА    
ЗемеделиеСписъците с одобрените кандидати по мярка Г „Мерки за подкрепа на подновяването на пчелните кошери в Европейския съюз” от Националната програма по пчеларство са публикувани на интернет страница на Държавен фонд „Земеделие”, съобщават от фонда.

Стопаните могат да проверят дали ще получат финансово подпомагане, като направят справка с информацията,  поместена в раздел “Селскостопански пазарни механизми”/Месо и пчеларство/ Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2014–2016 г./ „ПРИЕМ 2015 Г. – ВАЖНО!”. Класирането е направено, според критериите за оценка, определени в Наредбата по пчеларската програма, а именно  квалификация, минимум 3 години опит в областта на пчеларството, регистрация като земеделски производители за повече от 1 година към датата на кандидатстване и др.

За Кампания 2015 г. по мерки Б, В и Г от пчеларската програма са подадени общо 2085 заявления. По всяко заявление може да се иска подпомагане за повече от една мярка. Най-голям е интересът отново към мярката за купуване на нови кошери, пчелни семейства и пчелни майки. За тези дейности са кандидатствали общо 1676 пчелари. За борба срещу вароатозата заявления са подали 1655 пчелари. Най-малко са кандидатите, които искат да направят физико-химичен анализ на произведения от тях пчелен мед. По тази мярка заявления за подпомагане са подали общо 230 пчелари, като те ще получат пълния размер на финансовата помощ, за която кандидатстват.

При одобряването на заявленията за финансова помощ по мерки Б „Борба срещу вароатозата” е приложен процент на редукция за размера на получаваната помощ. Това се дължи на по-големия брой подадени документи. Пчеларите с одобрени заявления ще бъдат поканени за подписване на договори в областните дирекции на ДФЗ-РА, където са подали документи за участие. НДТ

 

 


Сходни връзки

ПУБЛИКУВАНО Е КЛАСИРАНЕТО ПО ПЧЕЛАРСКАТА ПРОГРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди