изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:58 EEST
ДВОРЕЦЪТ ОТБЕЛЯЗВА 75-ГОДИНИ ОТ ВЪЗВРЪЩАЕТО НА ЮЖНА ДОБРУДЖА    
Култура

Изложба на Регионален исторически музей - Добрич, посветена на 75-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към пределите на България, ще бъде открита на 18 февруари от 16 ч. в "Каменна зала" на ДКИ КЦ "Двореца", съобщават оттам.



С  Крайовския договор от 7 септември 1940 г. по дипломатически  и международноправен път Южна Добруджа се възвръща към майка България. С този акт бива поправена една историческа несправедливост.

На това величаво събитие от новата история на България е посветена изложбата на РИМ - Добрич, в която чрез фотоси и фотокопия на документи ще бъдат показани заседанията по подписването на договора, неговата ратификация в Народното събрание, радостта на столичани, възторженото посрещане на българската войска от местното българско южнодобруджанско население.

С тази изложба поставяме началото на поредица от прояви, с които през 2015 година ще отбележим 75-годишнината от това значимо за нацията ни събитие, посочват от Двореца.  НДТ

 

 


Сходни връзки

ДВОРЕЦЪТ ОТБЕЛЯЗВА 75-ГОДИНИ ОТ ВЪЗВРЪЩАЕТО НА ЮЖНА ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди