изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:27 EEST
Паника в Киев: Дезертира генерал от външното разузнаване    
По светаГлавният военен прокурор на Украйна Анатоли Матиос призна за колосалните мащаби на бягството на мобилизирани граждани и военнослужещи от армията. По негови данни към момента поркуратурата разследва 10 266 случая на дезертьорство.

По думите на Матиос, цитиран от „Украинска правда”, от въоръжените сили на страната бягат не само редови военни, но и хора от висшето командване.

„Особено ни е обидно, че се появиха дезертьори и сред генералите. Токущо в съда бе приключено обвинително заключение по случай с бягството на генерал – майор от Службата на външното ни разузнаване”, признава Матиос.

Той подчертава, че ведомството му няма информация за това какви военни престъпления, включително и дезертьорство, са извършени от „доброволческите батальони”. Те се намират под юрисдикцията на Министерство на вътрешните работи.

„Това води дотам, че например наказанията за еднакви престъпления на военнослужещи и представители на батальоните от типа „Донбас” или „Айдар” са коренно различни. За хората от националната гвардия наказанията се оказват по-леки”, признава още Матиос.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Паника в Киев: Дезертира генерал от външното разузнаване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди