изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:13 EEST
ЗАДЪРЖАНИ СА СИРИЙЦИ, УКРИВАЛИ СЕ В АПАРТАМЕНТ В ДОБРИЧ    
Ред и сигурност Вчера се проведе годишният анализ на отчета на дейността на областната дирекция на МВР в Добрич, на който присъства директорът на Гранична полиция Милен Пенев и зам.-директорът на дирекция "Охранителна полиция" в МВР. Отчетът бе представен от Веселин Колев, изпълняващ длъжността зам.-директор на ОД на МВР - Добрич, от месец и половина, както той са се представи, като заяви, че преди това в рамките на 10 години е бил началник на "Икономическа полиция" - Добрич.

Според данните на отчета Колев заяви, че престъпленията на територията на дирекцията намаляват с 2.85 на сто спрямо 2013 г., като най-голям дял продължават да имат престъпленията против собствеността - 67.36 на сто. Отчетено бе още, че има намаление на домовите кражби. В рамките на миналата година служителите на реда са разкрили и задържали група за домови кражби. И докато домовите кражби са намалели, то има ръст на грабежите. "Обект основно са жени, като се отнемат мобилни телефони, злато и чанти. Основно нападенията са през месеците април, юни и септември" - каза Колев.

Дирекцията отчита ръст от 93.33 на сто на броя на измамите през 2014 г., спрямо 2013 г., като добави, че 11 от случаите на телефонни измами са разкрити. През миналата година са били извършени едно убийство и един грабеж с убийство, като и двата случая са разкрити, но все още продължава да е неразкрито убийството в Коларци.

В отговор на питане зам.-директорът на добричката полиция заяви, че продължава работата по случаите с безследно изчезналите, които са 22-ма души на територията на дирекцията. "В два от случаите полицията е установила безследно изчезнали лица, като едното от тях е мъртво. И двата случая са от началото на това столетие" - заяви Колев, като отказа повече подробности.

Той потвърди в отговор на въпрос, че през януари в града е била задържана група от шестима бежанци, укривали се в апартамент в града. "Касае се за шестима чужди граждани, основно сирийци. Установено е и лицето - българин, наело апартамент, в който са се укривали. Работата по случая продължава" - каза зам.-директорът на ОД на МВР. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАНИ СА СИРИЙЦИ, УКРИВАЛИ СЕ В АПАРТАМЕНТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди