изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:33 EEST
ДВОРЕЦА ПОСРЕЩА НОВИЯ СЕЗОН С ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР И НОВА ГАЛЕРИЯ    
Култура

По трансграничен проект „Трансгранично изкуство по Черно море“ в държавния културен институт „Културен център Двореца” в Балчик са изградни информационен  център и арт галерия. Предстои тяхното откриване, съобщи за НДТ директорът Жени Михайлова.



Партньор по проекта от българска страна е и Университетска ботаническа градина, водещата организация е община Текиргьол в Румъния. Другите партньори са университет „Овидиус“ в Констанца и община Балчик. Общата стойност на проекта е 1,5 млн. евро, от които 77 000 евро е бюджетът на КЦ „Двореца“.

Основните цели на проекта са създаване, модернизиране и разширяване на природни туристически атракции в румънския град Текиргьол и Архитектурно-парков комплекс “Двореца” - Балчик чрез развитие на природни и исторически забележителности, стимулиране на общи трансгранични инициативи и стратегии за постигане на дългосрочни резултати от проекта. Популяризиране на новите туристически атракции, създадени от проекта в двата крайбрежни райони на Румъния и България на външния и вътрешния пазар и туризъм, свързани чрез създаването на нови инструменти и информационни ресурси за културен и природен туризъм.

В Двореца галерия „Тунела“ бе ремонтирана и ще е специализирана като скулптурна галерия. Там предстои да бъде представена експозоция от чешко стъкло, а Историческият чузей в Котрочени ще представи документална изложба на Националния исторически музей на Румъния, посветена на 90 години от началото на строителството на кралската резиденция в Балчик. Ще бъде представена изложба на скулптора  и живописец Красимир Яков.

Културно-информационният център е оборудван с всички технически средства, които могат да са полезни на гостите и туристите. Там те ще могат да получават информация за културни, исторически и туристически забележителности в региона, да получават информационни материали , а при необходимост да ползват компютър  и интернет, за да проверят електронната си поща или друго в глобалната мрежа. НДТ

 


Сходни връзки

ДВОРЕЦА ПОСРЕЩА НОВИЯ СЕЗОН С ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР И НОВА ГАЛЕРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди