изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:56 EEST
Намериха изоставена колата на стрелците от датския „Шарли Ебдо“    
По светаКолата, с която са избягали стрелците в датската столица Копенхаген, е открита изоставена. „Фолксваген“-ът е намерен недалеч от културния център с кафене, в който се провеждал дебат с участието на скандалния карикатурист Ларс Вилкс, съобщава британският „Телеграф“.

Както БЛИЦ съобщи, един човек е загинал, а трима са ранени след стрелбата в кафенето, която зловещо напомня на атаката над френското списание „Шарли Ебдо“. Предполага се, че мишена на маскираните стрелци е шведският карикатурист Ларс Вилкс, навлякъл си гнева на мюсюлманите с карикатури на пророка Мохамед.

На дебата в кафенето е присъствал и френският посланик Франсоа Зимерей. Заради това френският вътрешен министър Бернар Казньов обяви, че заминава за Копенхаген веднага. Външният министър Лоран Фабиус определи нападението като терористична атака.

Пред местни медии от полицията обявиха, че нападателите са били облечени в черно и говорели датски. Дебатът е бил строго охраняван, а всички участници в него са били щателно претърсени преди да влязат в сградата. Това обяснява и светкавичната реакция на полицията след стрелбата.  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Намериха изоставена колата на стрелците от датския „Шарли Ебдо“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди