изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:14 EEST
ТРИМА ДОБРИЧЛИИ БЯХА ОБЯВЕНИ ЗА МАЙСТОРИ ВИНАРИ    
ОбществоТрима добричлии бяха обявени за майстори винари при празнуването на Трифон Зарезан в АЕМО „Стария Добрич“. Компетентното жури абсолютно обективно, и най-вече трезво, отсъди наградите за най-добрите производители, обяви Лена Кирилова от Регионалния исторически музей.
PN 013-15  PN 012-15  PN 011-15

Тя сподели, че оценяващите са били много затруднени и за това носителите на първа награда за най-качествено домашно вино, реколта 2014, са трима. Това са Петър Недялков, Веселин Василев и Петър Иванов. Царят на лозата – зам.-кметът Иван Колев, връчи на победителите грамоти и предметни награди.

Единият от отличените – Петър Иванов, е едва на 17 години. Той разказа, че се е научил да прави вино от дядо си и баща си. В конкурса участва с бял мускат, произведен в лозята на село Смолница. „Хубаво вино се прави с любов“, сподели Петър.

Преди да бъдат отличени най-добрите производители на вина, бе пресъздаден обичаят „Зарязване на лозата“. Организатори на празника бяха общината и Регионалният исторически музей. Лозата бе зарязана от Иван Колев. „Колкото пъпки по лозите, толкова бъчви в мазите“, нерече зам.-кметът. Той пожела на присъстващите здраве и берекет. В празника участваха професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов и Клубове на пенсионера. НДТ

 


Сходни връзки

ТРИМА ДОБРИЧЛИИ БЯХА ОБЯВЕНИ ЗА МАЙСТОРИ ВИНАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди