изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:48 EEST
ПО БЪЛГАРСКИ - ВЪРТИ ДУПЦЕ: Съветът за сигурност отложи руско предложение за Украйна    
По света 5-те страни членки на Съвета за сигурност на ООН ще продължат консултациите, но не са готови да приемат резолюция в отговор на примирието, влязло в сила в източната част на Украйна, съобщиха дипломати в неделя.Съветът за сигурност трябваше да се произнесе в неделя по текста, внесен от Русия, който призовава за "пълно прилагане" на споразумението за прекратяване на огъня, постигнато на преговорите в Минск в четвъртък.

Но някои страни след това предложиха промени, сред които е и Малайзия. Страната иска текстът да съдържа отношение към полета MH17 на Малайзийските въздушни линии (Malaysia Airlines), свален в средата на юли над източната част на Украйна.

"Имаше допълнителни консултации и ние не сме в състояние да гласуваме текста днес (неделя)", каза пред репортери британският посланик Марк Лайъл Грант. "Ние следим отблизо събитията на място", добави той.

Той призна, че "няма гаранция", че 15-те държави членки на Съвета за сигурност ще достигнат до обща позиция и ще приемат текст. Но той отказа и да каже откъде идват проблемите.

"Ние работим" по текста, бе посочил само френският посланик Франсоа Делатр. Двамата посланици бяха в централата на ООН, за да участват в гласуване на резолюция за Йемен.

Според руския проект за резолюция Съветът "призовава всички страни да приложат изцяло мерките (приети в четвъртък в Минск), сред които е и пълно прекратяване на огъня".

Прекратяването на огъня влезе в сила в неделя сутринта в района на Донецк и Луганск (източната част на Украйна) и изглеждаше като цяло спазвано, според сепаратистките лидери и украинските власти. Въпреки това, стрелбата продължава около стратегическия град Дебалцево, където са няколко хиляди украински войници, застрашени от обкръжаване, пише АФП.

Руските агенции съобщиха и за епизодичен обстрел на населени места, контролирани от опълченците сепаратисти.
bgnes.com
 


Сходни връзки

ПО БЪЛГАРСКИ - ВЪРТИ ДУПЦЕ: Съветът за сигурност отложи руско предложение за Украйна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди