изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:20 EEST
ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ - ИЗБРАНА СРЕД 167 УЧИЛИЩА ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ПРОЕКТ    
ОбразованиеХуманитарна гимназия „Свети свети Кирил и Методий“ в Добрич, в съревнование със 167 училища от страната, беше одобрена, заедно с още 12 да се включи в проекта „Училището като център в общността“ на Национална мрежа за децата (http://nmd.bg). Идеята е за първи път в България да се приложи модела на общностните училища, който все повече се налага като добра практика вече в над 55 държави.

Целта е така да се организират ресурсите на училищната общност, че учениците реално да са в центъра й и да постигат оптимални успехи, а училищата, семействата и партньорите заедно - да подобрят и своите възможности, и тези на обществото (ефектът 1 + 1 = 3).
Проектът официално стартира на 28 януари във Френския културен институт в София с кратко представяне на 13-те одобрени български училища и публична лекция на Крис Джоунс - международен образователен експерт от Великобритания. От 29 до 31 януари в София по двама представители на включените в проекта училища участваха в интензивно обучение, проведено от Крис Джоунс и Елена Фомина - изпълнителни директори на мрежите от общностни училища във Великобритания и Русия. Бяха разгледани въпроси, сзързани с характеристики на училището като център в общността; нуждата от споделено лидерство и уменията и подходите, които то изисква; как участниците в училищната общност да изградят заедно отговаряща на потребностите на учениците и партньорите визия, мисия и ценности на училището и др.
В ХГ „Свети свети Кирил и Методий“ в Добрич започва едно вълнуващо пътуване - от 155 годишна традиция, училищна култура и ценности, намерили заслужено признание от добричката общественост - към енергично модернизиращо се училище на 21-ви век, споделят от гимназията. До август 2016 година заедно с Националната мрежа за децата ще се помогне на учителите, учениците, родителите и многобройните партньори да случат промяната, като самите те се превърнат в неин основен двигател. Целта е от една страна, да развием пълноценно нашето любимо училище и, от друга, да подобрим живота на местата, където ние и нашите деца живеем и които чувстваме като свои, споделят от ХГ „Свети свети Кирил и Методий“. НДТ
 


Сходни връзки

ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ - ИЗБРАНА СРЕД 167 УЧИЛИЩА ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди