изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:03 EET
УЧИЛИЩЕТО В ПОБЕДА СЕ ПРЕВРЪЩА В ЦЕНТЪР НА ОБЩНОСТТА    
Образование     ОУ „Добри Войников” в село Победа се кандидатира за участие в проекта на Национална мрежа за децата „Училището като център в общността“ и успешно премина през трите етапа на селекция.

В конкурса участваха 167 кандидатури от цялата страна. На третия етап от селекцията, училищата бяха посетени на място от екип на Национална мрежа за децата, като бяха проведени интервюта с директори, учители, ученици, родители и партньори на училището. ОУ "Добри Войников" е едно от 13-те училища в страната, които бяха избрани да работят по проекта. Победителите бяха обявени на 28 януари 2015 г. в залата на Френски институт в гр. София.

Специална част от него беше публичната лекция на Крис Джоунс, международен експерт в сферата на създаване и развитие на общностни училища. В нея тя разказа за прилагането на модела в 55 страни по света. По нейните думи учениците на 21 век трябва да бъдат конкурентноспособни, креативни, предприемчиви, адаптивни в работата в различна културна среда, да правят информирани избори за своето здраве и бъдеще.

От ОУ „Добри Войников” в Победа участваха директорът Галина Тошкова и Станислава Костова.

На 13 февруари се проведе среща с родителите и педагогическия колектив на училището за запознаване с  новия проект. Галина Тошкова и Станислава Костова споделиха опита и новите идеи. За целта използваха въвеждаща презентация, предварително изготвени работни и информационни материали, флипчарт. Мястото на срещата бе организирано интерактивно, като учителите седяха на маси, подредени в кръг и бяха разделени на няколко групи. Те работиха самостоятелно, по групи, разменяха местата си. Всички се опитаха да напишат своите лични предимства и да определят първоначално ресурсите, които смятат, че има нашата общност. Това бе необходима подготовка за работа при следващи срещи. Накрая бяха раздадени анкети за техните предварителни нагласи и анкети за обратна връзка.

Всички  работиха с ентусиазъм, интерес и си тръгнаха мотивирани за бъдеща работа по проекта. НДТ

 


Сходни връзки

УЧИЛИЩЕТО В ПОБЕДА СЕ ПРЕВРЪЩА В ЦЕНТЪР НА ОБЩНОСТТА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УЧИЛИЩЕТО В ПОБЕДА СЕ ПРЕВРЪЩА В ЦЕНТЪР НА ОБЩНОСТТА
Автор: Anonymous да 2015-02-18 @ 01:19 EET
I koi finansira tova, ne pihete.Mrejata na dezata sa edni dalaveradjii, deto umelo zamezvat okolo dezata, za koito izobhto ne im puka

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди