изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:34 EEST
ВИНОТО И ЛЮБОВТА ЩЕ СТОПЛЯТ НАШИТЕ СЪРЦА    
Общество

И тази година клуб „Европейски гласове“ спази традицията и, въпреки студеното време, групата пое към лозето на Петър   Петров, който отново е цар Трифон.



Само с бъклица и пита не става.  На първа линия са знамето, носено от внушителната фигура на Кирчо, акордеонистът Иван Куманов и гайдарят Кольо Димитров. Цар Трифон - Петър Петров, и неговата царица Донка Василева са в красиви народни носии-

С музика и песен се влиза в лозето, като песента е поета, както винаги, от неуморната председателка Иванка Димитрова, а след нея запяват и останалите. Зарязването е направено – хайде, нека е берекет! Следва почерпката с греяна ракия, вино, пита и мезета. С музика и червено вино не се чувства студът и песните и хората тръгват от лозето и продължават  след това в клуба, където част от членовете вече са подредили масите с почерпката. Наздравиците до обяд са за св. Трифон и берекет по лозята, а след това, както напоследък бе прието, идва времето и  за почитане на св. Валентин. У, това е денят на влюбените, но и ние – пенсионерите, му се радваме и празнуваме. Стихчета, песни, шеги за любовта от минало и настояще, защото сърцето не остарява, а самотата убива. Точно затова в клуба се празнуват виното и любовта.

Присъстващите бяха поздравени с изпълнения, както на председателката Иванка Димитрова, така и на Петър Гочев, който свири на своя, вече рядко срещан инструмент, дудук, Кольо Станков, дуета Пенка Момчева и Стефан Славов. Тинка Димитрова и Пепа прочетоха мисли за любовта. Танците бяха безкрай, което би учудило много млади хора, но в клуба знаят, че рецептата за по-добър живот е вино, музика и обич, които топлят душите и сърцата.

Донка Василева

Член на клуба

 


Сходни връзки

ВИНОТО И ЛЮБОВТА ЩЕ СТОПЛЯТ НАШИТЕ СЪРЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди