изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:09 EEST
ДВЕ ИГРИЩА В КОМПЛЕКС „ПРОСТОР“ ИСКА ДА СТРОИ ОБЩИНАТА ПО ПРОЕКТ    
НовиниОбщина Добрич ще кандидатства за финансиране по наредба на Министерството на младежта и спорта с проект „Подобряване на възможностите за спорт и отдих чрез изграждане на Спортно-тренировъчен комплекс, включващ две игрища и съблекални“. Това решиха на заседанието си в понеделник общинските съветници.

Проектът ще се реализира на площ от 18 962 кв. м. Имотът е отреден за стадион - футболно игрище, актуван като публична общинска собственост през 2008 г. Към момента футболно игрище „Пионер” не се използва по предназначение, посочи заместник-кметът Надежда Петкова. През изминалите години местната власт не е разполагала с финансов ресурс за изграждане на спортно съоръжение от този вид. В момента терена е в окаяно състояние и не се използва за функциите, за които е предназначен.
Проектът предвижда изграждането на две футболни игрища. Едното ще е с естествена, а другото с изкуствена настилка и съблекални. Целта е там да се обособи Спортно-тренировъчен комплекс. Той ще бъде пригоден за провеждането на тренировки на детско-юношеската школа на „Добруджа“, практикуване на масов любителски спорт и общоградски спортни и културни мероприятия. Игрищата ще бъдат реконструирани, модернизирани и приведени в съответствие с нормативните изисквания. Предвижда се изграждане на съблекалня и обслужващи помещения за спортисти, поливна система, дренаж, осветление на игрищата и необходимите огради. Сумата за ремонтните работи ще бъде 710 000 лв. 
Н. Петкова посочи, че модернизирането на терена естествено ще продължи реконструирания вече парк „Св. Георги”.
 Този спортен комплекс ще удовлетвори в най-голяма степен потребностите на Детско-юношеската школа Добруджа, местното население, използвали досега неугледния Стадион ”Пионер”, гостуващи отбори при провеждане на тренировъчни лагери, както и ще подпомогне дейността на местният ФК „Добруджа 1919”. Изграждането на Спортно-тренировъчния комплекс, включващ две игрища и съблекални ще създаде, както подходящи условия за спорт и отдих, така и възможности за провеждане на спортни, културни и социални мероприятия. НДТ


 


Сходни връзки

ДВЕ ИГРИЩА В КОМПЛЕКС „ПРОСТОР“ ИСКА ДА СТРОИ ОБЩИНАТА ПО ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди