изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:55 EEST
МЛАДИ ЕТНОГРАФИ ОТ ТЕРВЕЛ ГОСТУВАХА НА РБ "ДОРА ГАБЕ"    
КултураИзвънучебен час с участници в Клуб за автентичен фолклор и етнография при ОДК "Малкият принц" в Тервел се проведе в сектор "Краезнание" на регионална библиотека "Дора Габе".

Учениците от клуба, с ръководители преподавателите Стойка Жекова и Росица Сратиева се занимават с различни проучвания, свързани с историята на родния край, издирват материали, срещат се със свои съграждани от общината, събират спомени, легенди, посещават места, свързани с миналото на края.

Учениците от СОУ „Й. Йовков” в Тервел досега са посетили Северна Добруджа в Румъния - местата, от където са се преселили нашите заселници, местата на които са се водили боеве по време на Първата световна война, Военното гробище и др.

В регионалната библиотека те ще работят по разнообразни теми, свързани с честването на 55-годишнината от обявяването на Тервел за град, както и с издирване на материали за 75-годишнината на Крайовската спогодба, годишнина от Добруджански събор в Тервел и годишнина на културните празници в града, както и във връзка с обявения от община Тервел конкурс "Искам да разкажа... моята мечта за Тервел".

Извънучебните часове между участниците в клуба и регионална библиотека „Дора Габе” ще продължат - за да се съхрани паметта за историческите факти и събития в Добруджа, родната ни история, бит и традиции. НДТ

 


Сходни връзки

МЛАДИ ЕТНОГРАФИ ОТ ТЕРВЕЛ ГОСТУВАХА НА РБ "ДОРА ГАБЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди