изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:37 EEST
ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА, ЛЕКТОРИЯ И ФИЛМ НА РИМ ПОКАЗВАТ В ДВОРЕЦА    
КултураДокументална изложба, лектория и филм на Регионалния исторически музей в Добрич ще бъдат представени днес от 16 часа в "Каменна зала" на Държавния културен институт "Двореца" в Балчик. Проявата е посветена на 75 годишнината от възвръщането на Южна Добруджа към пределите на България.

С  Крайовският договор от 7 септември 1940 г. по дипломатически  и международноправен път Южна Добруджа се възвръща към майка България. С този акт бива поправена една историческа несправедливост.
На това величаво събитие от новата история на България е посветена изложбата на регионалния музей в Добрич, в която чрез фотоси и фотокопия на документи ще бъдат показани заседанията по подписването на договора, неговата ратификация в Народното събрание, радостта на столичани, възторженото посрещане на българската войска от местното българско южнодобруджанско население.
Изложбата е първа от поредицата събития през настоящата година, с които ще отбележим тази значима за нацията ни историческа победа.
Изложбата ще може да бъде разгледана в "Каменна зала" и в галерия "Тихото гнездо" на ДКИ КЦ "Двореца" до края на  месец февруари. НДТ
 


Сходни връзки

ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА, ЛЕКТОРИЯ И ФИЛМ НА РИМ ПОКАЗВАТ В ДВОРЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди