изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:08 EET
Реал (Мадрид) с рекордна победа в Шампионската лига    
СпортРеал (Мадрид) победи Шалке 04 с 2:0 като гост в първи 1/8-финален мач на Шампионската лига. По този начин „белият балет“ вече е с единия крак в следващата фаза на турнира. Това беше десета поредна победа на Кралския клуб в надпреварата. По този начин испанският гранд изравни рекорда на Байерн, който единствен до момента имаше десен последователни успеха в Шампионската лига.

 
Точни за победата на отбора на Карло Анчелоти бяха Кристиано Роналдо и Марсело. Бразилецът се разписа след асистенция на португалската звезда на Реал (Мадрид). Роналдо, който беше точен в 12-и пореден мач на „белия балет“ като гост в турнира, вече има 71 попадения в Шампионската лига и по този начин изравни постижението на Раул. Носителят на „Златната топка“ за 2014 г. е само на три попадения от лидера в класацията Лионел Меси.
 
Кристиано Роналдо откри резултата в 26-ата минута, когато беше точен с глава след центриране на Дани Карвахал отдясно. Попадението му само затвърди предимството на Реал (Мадрид) на терена. Пет минути по-късно Карим Бензема можеше да удвои, но ударът му между краката на Тимон Веленройтер се отби във вратаря на Шалке 04 и той с плонж назад улови топката.
 
В 74-ата минута Феликс Плате беше близо до изравняване на резултата, но ударът му се отби в гредата на вратата на Икер Касияс. Стражът на Реал (Мадрид), който изигра своя мач № 150 в евротунирите, отрази и добавката на Матцуто Учида. Пет минути по-късно испанският гранд удвои преднината си. Марсело беше точен с диагонален удар извън наказателното поле, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратата на Веленройтер. Бразилецът получи топката от Кристиано Роналдо, който на левия фланг се освободи от двама играчи на Шалке 04.
 
Така Реал (Мадрид) взе удобен аванс от два чисти гола преди реванша срещу „кралскосините“, който е на 10 март на „Сантяго Бернабеу“. Германският тим ще бъде без Кевин-Принс Боатенг, който пропуска мача заради контузия. Под въпрос е участието на Клаас-Ян Хунтелаар, който беше заменен принудително през първото полувреме.

Шалке 04 – Реал (Мадрид) 0:2
0:1 Кристиано Роналдо (26), 0:2 Марсело (79)
 
шалке_2.jpgШалке 04: 40.Тимон Веленройтер, 4.Бенедикт Хьоведес, 15.Денис Аого, 22.Мацуто Учида, 31.Матия Настасич, 32.Жоел Матип, 9.Кевин-Принс Боатенг, 12.Марко Хьогер (80-7.Макс Майер), 33.Роман Нойщедтер (57-3.Ян Кирхоф), 13.Ерик-Максим Чупо-Мотинг, 25.Клаас-Ян Хунтелаар (33-36.Феликс Плате)
 
 
реал_1.jpgРеал (Мадрид): 1.Икер Касияс, 2.Рафаел Варан, 3.Пепе, 12.Марсело, 15.Дани Карвахал (82-17.Алваро Арбелоа), 8.Тони Кроос, 11.Гарет Бейл, 16.Лукас Силва, 23.Иско (85-24.Асиер Ияраменди), 7.Кристиано Роналдо, 9.Карим Бензема (78-14.Хавиер Ернандес)
 
 
Гелзенкирхен, „Фелтинс Арена“
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)
Жълти картони: Кевин-Принс Боатенг, Роман Нойщедтер, Ян Кирхоф (Шалке 04); Тони Кроос (Реал Мадрид)
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Реал (Мадрид) с рекордна победа в Шампионската лига | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди