изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:56 EEST
РУУНИ СЕ ИЗВИНИЛ НА ВРАТАРЯ НА ПРЕСТЪН ЗА ДУЗПАТА    
СпортВратарят на Престън Норт Енд Торстен Стъкман заяви пред в. "Сън", че след края на срещата между неговия тим и Манчестър Юнайтед капитанът на гостите Уейн Рууни му се е извинил за начина, по който спечели дузпа.

Юнайтед победи третодивизионния си опонент с 3:1, като последното попадение за 20-кратните шампиони на Англия падна в 90-ата минута от 11-метров наказателен удар, спечелен и реализиран от Рууни. Повторенията обаче ясно показаха, че в ситуацията за нарушението в наказателното поле контакт между нападателя и вратаря на Престън няма.

Според Стъкман, веднага след двубоя Рууни му е казал следното: "Съжалявам, но това беше шансът ми да спечеля дузпа. Трябваше да го използвам". В интервюто си за "Сън" 33-годишният страж добавя, че за него това не е дузпа, и се съмнява, че ако ситуацията е била в другото наказателно поле, съдията би отсъдил наказателен удар. Решението на Фил Дауд да посочи бялата точка, предизвика вълна от коментари на Острова, в които се включи и националният селекционер Рой Ходжсън. Той защити действията на Рууни, като на въпроса дали капитанът на Англия е симулирал, отговорът му беше отрицателен: "Не, според мен. Той просто се предпази, скачайки над вратаря. Ако вие сте на мястото на съдията и нямате повторение пред себе си, не смятам, че бихте помислили, че това не е дузпа. Вратарят подходи с двата крака напред, а Уейн вече беше прокарал топката зад него", коментира селекционерът на албионците.

 


Сходни връзки

РУУНИ СЕ ИЗВИНИЛ НА ВРАТАРЯ НА ПРЕСТЪН ЗА ДУЗПАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди