изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:34 EET
Сензация в съда: Синът на Венци Стефанов убит, защото видял Богьовеца без маска?    
Ред и сигурност Президентът на ФК „Славия” Венцислав Стефанов даде показания в съда по делото срещу Йосиф Йосифов – Костинбродския и още четири души. Той разкри своята версия за отвличането на сина си, който изчезна преди 11 години. Според него, Димитър Стефанов е убит, защото видял без маска Ивайло Симеонов-Богьовеца, който бил единият от похитителите му.

Венцислав Стефанов разказа, че през 2004 г. му казали, че хора с полицейска униформа взели Димитър и ого ткарали в неизвестна посока. Стефанов отива в Първо РПУ, където не намира сина си, а главният секретар тогава му казал „Това нещо не е на добро”.

По-късно той получил обаждане да приготви 1 250 00 лв. (620 000 евро) и заръка да не се обажда на никого. Стефанов казал вече, че е информирал полицията. Няколко дни получава чести обаждания. Изпълнява всички техни указания, занася парите лично. Похитителите му казали до 2 часа да чака да му кажат откъде да вземе сина си. Оттогава досега бащата не е виждал сина си.

Стефанов каза и пред съда, че е изпълнил всичко, което похитителите са искали безпрекословно. Дори посочи, че навсякъде по света е нормално в такъв случай да ти върнат детето. „Всичко, което си спомням е само мъка”, каза той емоционално.

Той получавал неофициална информация за случилото се. Една от тях била, че Богьовеца е влязъл без маска при сина му. Той го е видял и затова са го убили. На Стефанов му казвали и че зад отвличането на сина му стои групата на Йоско. Той дори лично е говорил с него: „Питах го за детето си. Каза, че няма нищо общо”. Той, обаче, не му повярвал, защото синът му още го няма.

„За мен отвличането на сина ми е с цел откуп. Да се вземат пари, всичко е с цел пари”, категоричен бе той пред спецсъда. Венцислав Стефанов каза и че е бил убеден, че това, което се е случило със сина му не може да се извърши без съучастието на полицейски служители. Той добави, че за всички отвличания е нужно съдействие на полицаи от най-нисък чин.

Стефанов отказа да отговаря на питанията на адвоката на Йоско. Адвокатът зададе въпрос, а Стефанов му отговори, че ако има морал, няма да му го задава. И добави, че му пожелава да е на неговото място и на него да задават такъв въпрос.

След края на заседанието Стефанов отговори пред журналисти дали вярва, че ще се разбере какво наистина се е случило със сина му: „Ако така водят делата със сигурност не. Просто дава се прекалено много свобода на защитата и малко на прокуратурата”. Той повтори, че е 100% сигурен, че отвличането е извършено със съучастие на полицай.

След разпита в съдебна зала последваха искане за отвод, искания за налагане на глоби и отстраняване. Заради казаното от Венцислав Стефанов адвокатът да поиска отвод на съдебния съдебен състав. Съдът не си направи отвод като посочи, че предвид конкретната ситуация свързана с емоционалното състояние на Стефанов е преценил, че е уместно да го успокои и да продължи разпита му. Последваха искания за отстраняване на единия от прокурорите, искания за санкциониране. В крайна сметка никой не беше отстранен или глобен, но съдът указа на страните да бъдат въздържани. Следващото заседание по делото е насрочено за края на февруари.

Междувременно стана ясно, че Кирил Киров-Японеца е поискал охраната му да бъде свалена. Той сам поиска мярка за защита и на 23 януари съдът му назначи лична физическа охрана от МВР. Сега тя е свалена. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Сензация в съда: Синът на Венци Стефанов убит, защото видял Богьовеца без маска? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди