изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:02 EEST
МАРИЯН МОМЧЕВ ЩЕ УЧАСТВА В ТУРНИРА „СТРАНДЖА”    
СпортСъстезателят на Добруджа Мариян Момчев ще участва в 66-ия международен турнир „Странджа”, който ще се проведе от 24 до 28 февруари в столичната зала „Универсиада”. Той ще се качи на ринга в кат. до 75 кг, а неговата амбиция е да триумфира в категорията си. Най-доброто класиране на топ боксьора е финал през 2011 г.

В турнира ще вземат участие рекорден брой боксьори  - 244 (173 мъже и 71 жени) от 35 страни. България ще се представи с 23 мъже и 8 жени. Очаква се надпреварата при дамите да бъде на световно ниво. За първи път на „Странджа” ще има 5 женски категории, като към трите олимпийски (51, 60 и 75) ще се прибавят и тегловите групи до 54 и до 64 кг. Това се прави с оглед на предстоящите Първи европейски олимпийски игри в Баку през лятото. На ринга в „Универсиада” ще се качи и световната ни шампионка от Корея 2014 Станимира Петрова (54 кг). Очакват се и други европейски и световни златни медалистки. Интерес ще предизвика и първата поява след среброто от Лондон 2012 на китайката Рен Канкан, чийто поход към олимпийската стълбичка започна с 5-о място именно на „Странджа” 2012. За първи път на турнира ще има представители на екзотичните държави Панама и Сейшелските острови. С добър отбор пристига и Бразилия, а кубинците този път ще пропуснат надпреварата. „Очертава се много силен турнир. Надявам се най-вече на добро представяне на българските боксьори, с което да зарадваме и публиката”, сподели президентът на БФ Бокс Красимир Инински. Входът за зала „Универсиада” ще е по 5 лв. за една сесия и дневен билет от 8 лв. За полуфиналите и финалите пропуските ще са по 10 лв.
 


Сходни връзки

МАРИЯН МОМЧЕВ ЩЕ УЧАСТВА В ТУРНИРА „СТРАНДЖА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди