изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:47 EEST
КОЙ НИ УПРАВЛЯВА?: Скандалът във ВМА: Разкрили интересни връзки между ексшефа на ВМА ген. Тонев и проф. Кадурина    
Здраве Интересни връзки между бившия шеф на ВМА ген. Стоян Тонев и началника на кожната клиника във военната болница проф. Мирослава Кадурина разкрило разследване на bTV. Вчера бе цитиран одит на МО, според който в клиниката има опит за скрита приватизация и злоупотреби за милиони левове по времето на Тонев.

Както БЛИЦ съобщи вчера, на територията на клиниката от 2004 година е работила частната фирма "Дерма Парм", която е на 85% собственост на проф. Кадурина. Според bTV, при всички поисквания от страна на шефката на клиниката за нова апаратура, тя не е получавала отказ от страна на началника на военна болница - тогава ген. Тонев. Генералът сега е шеф на здравната комисия в парламента.

Според Тонев - няма злоупотреби за милиони и с оставянето на частната фирма в болницата той е запазил експертния капацитет, а именно - проф. Кадурина, която е безспорен специалист в тази област.

Известно е, че преди ген. Тонев да стане шеф на ВМА, е бил шеф именно на кожната клиника и е оставил за свой наследник Кадурина. Клиниката е сред първите реновирани до много високо ниво на условия в болницата.

Министерството на отбраната реагира изключително лаконично на скандала с частната компания, като заявява , че в резултат на одита има проверки и договорът с фирмата не е подновен.

Междувременно става ясно, че Комисията за конфликт на интепреси не е установила конткретен такъв по сигнал срещу проф. Мирослава Кадурина и проверката срещу нея е прекратена през 2014 година.

В разследването се съобщава, че в клиниката са закупени скъпи машини за разкрасяване и лазерни процедури.

Одитът установил, че няма подробен журнал на пациентите в дермоклиниката. Запознати твърдят, че през "козметичното отделение" са минали много именити дами. Сред тях има политици, медийни шефки, тв звезди и пр. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

КОЙ НИ УПРАВЛЯВА?: Скандалът във ВМА: Разкрили интересни връзки между ексшефа на ВМА ген. Тонев и проф. Кадурина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди