изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:13 EEST
Само в "ШОУ" и БЛИЦ: Екзекутираната Татяна Стоянова обичала 3-ма с името Георги    
НовиниРазстреляната с пет куршума пиарка на кмета на Пазарджик Тодор Попов - Татяна Стоянова, е имала три големи любови в живота си. И тримата важни за нея мъже са носили името Георги. Това разкриха на „ШОУ“ източници от Пазарджик, които са били близки до младата жена.

С първия обаче характерите не се напасвали, били много млади и неопитни и се разделили. Втората връзка се е разпаднала, защото вторият Георги бил крайно неамбициозен, не искал да расте нагоре и на всичкото отгоре не желаел да учи висше образование. Тогава, преди около 6 години, той просто искал да свие семейно гнездо и да продължи тихото си и безлично съществуване. Не такива обаче били плановете за живота на 34-годишната Татяна. Крайно амбициозна, тя вървяла напред и нагоре, а по пътя й падали глави.

С цената на всичко амбициозната брюнетка постигала всяка набелязана цел и в един момент вторият Георги просто останал в сянка. „Жена като Татяна не можеше да си позволи да води такъв мъж. Изостави го, макар че го обичаше. Тогава тя осъзна, че да си необвързан и финансово независим е много по-добре, отколкото да влачиш някой на гръб. Вторият Георги беше мекотело, тя реши да го зареже и го направи”, издават нейни приятели.

Третата голяма любов на Стоянова е известна спортна фигура в Пазарджик. Георги е силов спортист, общинар, обществено ангажиран, човек с положение сред местния елит

и… женен

Връзката им започнала случайно преди около 3 години и продължила до смъртта на Татяна. Мъжът, който всички в Пазарджик познават с екзотичния му прякор, обаче отказвал да се разведе и да заживее с пиарката. А тя била вече на 34 години, постигнала много във всяко едно отношение и категорична, че й е време за семейство и деца. Споделяла с приятели, че мечтае да роди момченце, да го кръсти Гошко и то да стане известен футболист.

Татяна и последният Георги са поддържали уж тайна връзка, но всъщност целият град знае сагата. „Той е много уважавана и авторитетна личност, викаха го на разпит, за да се опитат разследващите чрез него да намерят следа до убиеца, но удариха на камък. Подложиха го и на детектор на лъжата, но той го издържа. Проверяваха се фирми, свързани с него - как са спечелили обществени поръчки и няколко конкурса, но и оттам нищо не излезе. Три дни Георги бе разпитван, преди да отпадне от кръга на заподозрените”, разкриват запознати. Нито думичка, изречена от Татяна пред него, не е навяла с нещо, че тя има проблеми, че е заплашена. Същите показания са дали и родителите й. Стоянова е живеела отделно от тях, но са имали близка връзка. Поне два пъти седмично тя е ходила на гости на майка си и баща си. С нищо не е показала да е притеснена. Виждала се е всеки ден с майка си по няколко пъти, защото жената работи в община Пазарджик. „Таня е ходила сама, срещала се е с приятели, посещавала е ресторанти, магазини, прибирала се е по тъмно в дома си, често след полунощ. Това изплашен човек не може да го направи”, казаха още нашите източници.

Нищо съществено по време на разпитите не е казал и кметът Тодор Попов. Той е определил като журналистически бомби писанията, че Татяна е колила и бесила в общината и че е държала в ръцете си огромен финансов ресурс. Кметът е заявил, че пиарката му не е имала властта да влияе върху договорите с фирми изпълнители, нито пък компетентността да стопира или дава зелена светлина на определени проекти.

Не на това мнение обаче са някои от съветниците в ОбС Пазарджик. Според тях по време на сесиите Стоянова е нахлувала и с извънредно груб тон е нареждала на някои от старейшините за какво и как за гласуват. Това обаче не е причина за подозрение - младата дама просто е било по-авторитарен тип, с дадена повече от обичайното власт, коментираха пред „ШОУ“ разследващи.

Досега всички версии, по които се работи , издишат. В периода, когато застреляха Татяна, бяха убити още няколко души в страната. Бяха заловени убийци, напредва според ченгетата и залавянето на извършителите на екзекуцията на пловдивския Димитър Стоянов-Лудия, само при Стоянова няма напредък. Разследването вече е под ръководството на Софийска градска прокуратура по разпореждане на обвинител номер едно в държавата Сотир Цацаров.

Кой и защо уби дясната ръка на кмета?

Показната екзекуция е много по-различна от разстрелите, които бяха извършени в същите дни в средата на януари. Татяна не е била част от мафиотски структури, не е имала връзки с хора от подземния свят, не е комуникирала с членове на ъндърграунда. Според хора работещи в община Пазарджик, може би тя е взела голяма сума пари, за да прокара напред мащабен проект на някоя фирма, и е обещала, че проектът ще бъде изпълнен, но той не е бил реализиран. Тази версия обаче издиша, тя също е проверявана от разследващите, но доказателства за нея няма достатъчно.

Като пълен абсурд нашите източници определят и другата версия, че определена партия е канила Стоянова да се кандидатира за кмет на община на местните избори, че тя е отказала и че оттам може за изскочи следа. „Татяна никога не би тръгнала срещу Тодор Попов, той беше неин кумир, тя работеше с него от дълги години, още откакто бе почти дете. Убиецът не е чужденец, както се спрягаше в началото. По-скоро той е професионалист, българин, човек, който не е от Пазарджик, но е стоял известно време в града, за да наблюдава навиците на бъдещата си жертва. Бил е прекалено самонадеян и прекалено самоуверен. Бил е професионалист, но не се знае от кого е нает и какво му е платено. Лаик няма да посмее да причака жертвата си час след края на работния ден и да я гръмне с пет куршума на такова публично място”, казват още разследващите. И добавят: „Преди време се изнесе информация, че убийството е от страст, защото било извършено с ярост. Ставало дума и за пари. Ние категорично не сме съгласни с тази версия. За нас станалото е преплетено с

нарушени големи икономически интереси


а не дребни подкупи, които евентуално е взимала Татяна от някой, за да го лансира. Това е смешно - сумите, които бяха намерени в дома й, са нищожни. Надписаните за нея пликове са били на обща стойност 4500 лева. Те също не водя до убиеца, нито до предположения откога и защо са дадени на пиарката. Убийството е извършено по поръчка. За назидание е било толкова публично, избрана е точно датата, на която е именния ден на Татяна Стоянова, и тя се е стягала да празнува в ресторант с приятели. Предполага се, че тя е била предупреждавана, но не е взела насериозно това, което е чула. Категорично смятаме, че иде реч за големи пресечени огромни икономически интереси, в които засега незнайно как Татяна се е намесила и е попречила”, казват разследващите.

До момента няма нито един заподозрян, а близките на пиарката не вярват, че някога убиецът й ще бъде разкрит.

Красимира ГЕШЕВА
http://www.blitz.bg

Луксозната кооперация на убитата пиарка вдигната върху общински терен
Застреляха началника на кабинета на кмета на Пазарджик

 


Сходни връзки

Само в "ШОУ" и БЛИЦ: Екзекутираната Татяна Стоянова обичала 3-ма с името Георги | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди