изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:23 EEST
Турция купува ракети за 3.4 млрд. долара от Китай    
Китай Турската армия проучва възможността да закупи противовъздушни ракети с голям обсег от Китай, въпреки, че те няма да са съвместими със системите на НАТО. Останалите членки на Алианса вече повдигнаха въпроси за уместността на покупката, съобщава Ройтерс. Турският военен министър Исмет Илмаз публикува писмено изказване към парламента, давайки гаранция, че трябва да се продължи с договора.

“Тази противовъздушна система ще бъде интегрирана към националната военна система на Турция и ще се използва без интеграция с НАТО", заяви той. По-късно обаче, източник от турската армия заяви за Ройтерс, че Турция още не е взела окончателно решение и преговорите с Китай продължват.

Турция избра предложението на китайската фирма Precision Machinery Import and Export Corp. Държавната фирма е поискала $3.4 милиарда за своята система FD-2000, експортен вариант на HQ-9. Турция се нуждае от системата за своята противовъздушна защита с голям обсег, която беше обявена през 2006 г.

Този тип противовъздушни системи служат за защита срещу самолети и ракети.

Другите предложения към Турция бяха от американската военна компания Raytheon, производител на ракетите Patriot и френско-италианската фирма Eurosam с нейната система SAMP/T.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Турция купува ракети за 3.4 млрд. долара от Китай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди