изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-09-26 @ 19:06 EEST
НССЗ ЩЕ ПРОВЕДЕ 120 ИНФОРМАЦИОННИ СЪБИТИЯ В СТРАНАТА    
ЗемеделиеПет от тях ще са в Добрич. Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще проведе над 120 информационни събития за земеделски производители съвместно с научните институти и опитните станции в страната. Инициативата е продължение на активната дейност на службата за подобряване на връзката „научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес“.

Събитията ще се проведат на територията на цялата страна в период от месец февруари до ноември 2015 г. Те се осъществяват съвместно със Селскостопанска академия (ССА), Аграрния университет – гр. Пловдив, Тракийския университет - гр. Стара Загора, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Икономически университет – гр. Варна, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, Лесотехнически университет – гр. София, Областните дирекции по безопасност на храните (ОДБХ), Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ), „Агенция за регионално развитие на Рила” и други организации.
Освен специализираните теми, които ще бъдат дискутирани по време на семинарите, експертите от Териториалните областни офиси на НССЗ ще предоставят информация за дейността на Националната служба  по мярка 143 "Предоставяне на съвети и консултиране в земеделието в България и Румъния" по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2007-2013 г., нейните дейности през новия програмен период, както и информация за възможностите за подпомагане по ПРСР 2014-2020 г.
Информационна среща – семинар за отглеждане на протеинови култури и нови сортове в сеитбообращението ще се проведе в Добрич  на 26 февруари, като ще бъде представен Добруджанският земеделски институт - Ген. Тошево. Следващата информационна среща – семинар ще е на тема „Перспективи и възможности за отглеждане на лимец“. Тя ще се проведе през септември  в Добрич и ще се организира съвместно с Технически университет – Варна.
„Технологии за отглеждане на етеричномаслени и лекарствени култури“ ще представи през септември Институтът по розата и етеричномаслените култури –Казанлък. Семинар за „Биологична растителна защита за контрол на вредителите по земеделски култури. Алтернативни методи и продукти“ ще организира през октомври Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“.  НДТ


 


Сходни връзки

НССЗ ЩЕ ПРОВЕДЕ 120 ИНФОРМАЦИОННИ СЪБИТИЯ В СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди