изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:37 EEST
В КАВАРНА БЕ ДАДЕН СТАРТ НА ПЪРВАТА В БЪЛГАРИЯ ФАБРИКА ЗА ПРЕРАБОТКА НА МИДИ    
Икономика В края на миналата седмица в Каварна бе даден старт на първата фабрика за преработка на миди в България, като първата копка на новото предприятие бе направена от кмета на морската община Цонко Цонев и ирландския бизнесмен Джон Конканън. Това съобщиха от морското кметство, като добавят, че инвеститорът е фирмата за отглеждане на миди Black Sea Shells, собственост на ирландския предприемач Джон Конканън, реализирал инвестиции в Полша, Ирландия, Англия, Германия, Словения, Канада, ОАЕ, а скоро и в България. Към момента фирмата доставя продукция за магазини и ресторанти в цялата страна.

Стойността на инвестицията за строителството и машинното оборудване е 10 млн. лева, като фабриката ще може да преработва мидите, отглеждани във фермите на цялото българско Черноморие. В момента капацитетът е 1000 тона годишно като след построяването на фабриката ще се изградят още полета за над 3000 тона продукция.
Фабриката трябва да влезе в експлоатация до края на ноември, като това ще осигури работа на 50 души.
В проекта е включено изграждането на укрепителна стена под нос Чиракман с дължина 250 м, която ще предпазва от евентуални последици при земетресения. Това изискване е представено към инвеститора от община Каварна.
Вече е завършена фабриката за преработка на рапани, намираща се в ромския квартал на Каварна "Хаджи Димитър". През март тя ще бъде въведена в експлоатация, а функционирането й стартира през април, като там ще заработят 157 души. Инвестицията е на стойност 2 млн. лева, осигурени от варненската фирма "Електа 03" ООД и финансирана със средства по проект, одобрен от МИРГ "Шабла – Каварна – Балчик", като задължението на фирмата е да поддържа осигурените 157 работни места. НДТ



 


Сходни връзки

В КАВАРНА БЕ ДАДЕН СТАРТ НА ПЪРВАТА В БЪЛГАРИЯ ФАБРИКА ЗА ПРЕРАБОТКА НА МИДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди